Nokian Tyres a demarat constructia unui nou centru tehnologic si de testare in Spania, la Santa Cruz de la Zarza. Primele piste de testare vor fi finalizate anul viitor, iar centrul tehnologic se prevede ca va deveni pe deplin operational in 2020.

Nokian Tyres opereaza in prezent doua centre de testare in Finlanda - Ivalo si Nokia. Adaugarea la facilitatile de testare ale producatorului finlandez de anvelope a celui de-al treilea centru tehnologic si de testare, amplasat in climatul cald al Spaniei, permite testarea anvelopelor de vara, all-season si de iarna, pe parcursul intregului an. Obiectivul companiei este acela de a imbunatati dezvoltarea produselor sale, realizand anvelope mai sigure, mai functionale si mai ecologice. Accentul principal se va pune pe anvelopele de vara si cele all-season cu indice de viteza mare, deoarece exista o cerere deosebit de ridicata pentru aceste tipuri de anvelope pe pietele Nokian Tyres in dezvoltare, din Europa Centrala si America de Nord.

„Am planificat timp indelungat noul nostru centru, lucrand in colaborare cu autoritatile locale si cu toti ceilalti parteneri. Acum este momentul sa facem pasul urmator si sa incepem constructia acestui centru tehnologic al viitorului, care sa ofere oportunitati versatile pentru accelerarea dezvoltarii si extinderea gamei noastre de produse,” afirma Hille Korhonen, presedinte & CEO, Nokian Tyres.

In vasta zona de testare care se intinde pe trei sute de hectare, vor fi amplasate peste zece piste de teste, care vor fi utilizate pentru a studia durabilitatea si performanta anvelopelor, cu ajutorul tehnologiei de testare moderne. Un circuit oval de sapte kilometri va inconjura intreaga unitate, acesta fiind destinat testarii anvelopelor la viteze de pana la 300 km/h. In plus, circuitele vor permit efectuarea unei serii de teste necesare pentru omologarea anvelopelor, cum ar fi cele de aderenta pe carosabil umed si cele de zgomot la rulare.

„Circuitele de testare moderne si versatile din noul centru tehnologic vor fi adaptate activitatii exigente de dezvoltare care se desfasoara pentru realizarea fiecarui produs Nokian Tyres. Conditiile meteorologice specifice climatului cald din Spania, ne ofera un cadru optim pentru testarea anvelopelor noastre pe tot parcursul anului. Testele complexe si intelegerea aprofundata a necesitatilor clientilor se transpun in faptul ca anvelopele noastre premium inglobeaza tehnologie de ultima ora si functioneaza in mod fiabil in orice conditii,” a declarat Pontus Stenberg, vicepresedintele diviziei de produse si tehnologii, Nokian Tyres.

In plus fata de desfasurarea activitatilor de testare, centrul tehnologic isi propune sa accelereze inovatia si dezvoltarea durabila a produselor. Inca din anul 2017, Nokian Tyres s-a implicat in demararea unui proiect de cercetare care studiaza utilizarea plantei de guayule pentru fabricarea anvelopelor intr-o maniera mai ecologica. Planta de guayule poate supravietui in conditii de seceta si ariditate si este vazuta ca un potential inlocuitor al cauciucului natural. Pentru agricultorii locali, aceasta ar putea reprezenta o alternativa la culturile mai putin profitabile de cereale.

Centrul tehnologic va avea un impact pozitiv asupra caracterului durabil si asupra ocuparii fortei de munca din regiune. Proiectul va angaja in jur de 200 de persoane in faza de constructie, fiind create 40 de noi locuri de munca, odata finalizat. In plus, va avea un efect indirect semnificativ asupra ocuparii fortei de munca in industriile de transport, servicii si logistica.

Nokian Tyres dezvolta activ relatiile cu comunitatile locale, sprijinind evenimente locale, cluburi sportive si o serie de proiecte caritabile. Mediul inconjurator este, de asemenea, luat in considerare in moduri multiple. Compania Nokian Tyres urmeaza sa participe, spre exemplu, la proiectul local de plantare de copaci si la actiuni care sprijina construirea de cuiburi pentru pasari.

Emiliano Garcia-Page, presedintele comunitatii Castilia-La Mancha, si Patricia Franco, Ministrul dezvoltarii economice si al ocuparii fortei de munca, si-au aratat recunostinta fata de investitiile si cooperarea pe termen lung care vor oferi noi oportunitati pentru regiune.

Nokian Tyres este cel mai nordic producator de anvelope din lume. Compania promoveaza si faciliteaza sofatul in siguranta, in conditii exigente. Anvelopele sale inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane si masini grele, sunt comercializate in special in zonele cu zapada, impadurite, si cu conditii de sofat dificile din cauza anotimpurilor schimbatoare.

Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranta durabila si de respectare a mediului pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului. Parte a grupului Nokian Tyres, lantul de distributie de anvelope Vianor cuprinde aprox. 1.500 de magazine in 26 de tari. In 2017, cifra de afaceri neta a Nokian Tyres a fost de aproximativ 1,6 miliarde euro, iar numarul angajatilor a fost de 4.600.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri