Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a anuntat ca se amana pentru sfarsitul lunii iunie deschiderea loturilor trei si patru ale Autostrazii A 10 Sebes-Turda, decizia fiind motivata prin necesitatea unor teste suplimentare, relateaza Radio Romania Actualitati (RRA).

Anterior, ministrul declarase ca deschiderea circulatiei pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda ar putea avea loc in luna mai.

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a explicat, pentru RRA, ca pe lotul trei al autostrazii, intre Aiud si Decea, in judetul Alba, se verifica din nou aderenta carosabilului: "Luni am inceput o noua procedura de evaluare a calitatii lucrarilor - ma refer la rugozitate, la planeitate si chiar la structura de rezistenta a autostrazii".

Intrebat cat ar trebui sa dureze aceste teste si daca cele doua tronsoane vor fi deschise la pachet, ministrul a dat ca termen sfarsitul lunii iunie: "Termenul de evaluare este asumat de doua saptamani, deci in jurul lui 15 iunie vom avea rezultatul testelor. Daca acestea vor fi pozitive, nu ne va impiedica nimic ca intr-o saptamana sa deschidem circulatia. Obligatoriu vor fi deschise la pachet, pentru ca lotul patru nu poate fi utilizat fara lotul trei."

In privinta lotului trei al Autostrazii A1 Lugoj-Deva (21 km), ministrul spus ca antreprenorul este la un pas de rezilierea contractului ca urmare a slabei mobilizari pe santier.

Pentru 2018, se estimeaza deschiderea a doar 60 de kilometri de autostrada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri