Ministrul german de transport, Andreas Scheuer, a amenintat ca va amenda Daimler cu 3,75 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) in urma scandalului emisiilor diesel, scrie Automotive News Europe, care citeaza revista Spiegel.

Un total de 750.000 de vehicule Mercedes-Benz ar putea avea un software ilegal de manipulare a emisiilor, pentru care ministrul german ar putea impune amenzi de pana la 5.000 de euro pe masina.

Producatorul de automobile si ministerul transporturilor au convenit sa clarifice problemele tehnice legate de emisiile motorizarilor diesel.

Luna trecuta, Daimler a fost somat de autoritatea germana KBA sa retraga noile vehicule comerciale Mercedes-Benz Vito echipate cu motoare diesel de 1,6 litri, deoarece incalca normele privind emisiile.

Daimler a declarat ca va contesta decizia KBA de a clasifica software-ul sau drept ilegal si va contesta in instanta, daca este necesar.

Spiegel a afirmat ca exista dovezi clare ca motoarele diesel care echipeaza modelul Mercedes-Benz Clasa C au fost, de asemenea, afectate si ca reprezentantii Daimler vor fi chemati la minister.

Potrivit raportului, cel putin alte 80.000 de vehicule ar putea fi rechemate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri