Studenti romani s-au pregatit 14 saptamani sa dezvolte un sistem pentru masina care sa permita urmarirea unui traseu rutier marcat si controlul automat al vitezei de deplasare, precum si posibilitatea de a decide ruta de deplasare in cazul unor intersectii.

Studentii au beneficiat de traininguri de specialitate, oferite de mentorii Continental. Pe un smartphone, sistemul dezvoltat trebuie sa afiseze permanent viteza de deplasare si distanta parcursa din momentul inceperii fiecarui traseu.

Sub coordonarea a 32 de mentori din Continental si din Universitatea Politehnica Timisoara, dupa 14 saptamani de munca, cele 7 echipe au concurat in cadrul probei finale. Fiecare echipa a avut la dispozitie un buget de 500 de euro, pe care l-au folosit la achizitia componentelor necesare.

"Industria automotive ne provoaca zi de zi pe toti cei care contribuim la dezvoltarea acestui sector. Sa creezi o masina electrica ce decide ce traseu sa urmeze intr-o bifurcatie, care sa urmareasca o ruta marcata si sa fie capabila sa si trimita datele catre cloud, este un pas inainte in directia electrificarii, a conectivitatii si a conducerii autonome. Studentii care au participat la acest proiect au invatat nu doar cum sa lucreze in echipa, ci si ce inseamna rigorile unui proiect dus la bun sfarsit si au avut posibilitatea de a-si vedea ideile creative concretizandu-se. Toti studentii care au luat parte la aceasta competitie sunt invingatori“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental Automotive Romania.

In timpul probelor, masina a trebuit sa raporteze la fiecare 0.5 secunde, atat viteza de deplasare, cat si distanta parcursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri