Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a anuntat oprirea acordului cu Banca Mondiala pentru proiectul autostrazii Comarnic-Brasov, prezentat, anul trecut, de premierul Mihai Tudose, urmand ca autostrada sa fie construita printr-un parteneriat public-privat (PPP), monitorizat de directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, care a mai coordonat trei incercari similare in 2004, 2009 si 2015, a anuntat deputatul Catalin Drula, membru in Comisia de Transporturi.

“Ministrul Sova ne-a anuntat ca renunta la pregatirea proiectului cu Banca Mondiala. Cu asta se duce pe Apa Sambetei orice sansa de profesionalism pe care o avea aceasta investitie”, a scris, joi, pe Facebook, Catalin Drula, dupa ce a participat la Sinaia la sedinta Comisiei de Transporturi din Camera Deputatilor.

„In mod incredibil, solutia PSD este aceeasi incercata de 3 ori pana acum, in 2003-2005, 2007-2009 si 2013-2015: magicul partneriat public-privat (PPP). Mai mult, cel care se va ocupa este acelasi om care s-a ocupat de anterioarele trei esecuri - Narcis Neaga”, a completat Drula.

Narcis Neaga a fost numit director general interimar al CNAIR, dupa ce Consiliul de Administratie a decis sa nu ii mai prelungeasca mandatul lui Stefan Ionita.

Asa cum se intampla si in 2003-2005, autostrada inca nu are studii geotehnice, iar fara acestea nu se poate face proiectul.

Drula sustine ca exista fonduri europene disponibile pentru acest coridor si nu este nevoie de PPP. “S-ar putea scoate la licitatie ca un proiect realizat cu finantare din fonduri de coeziune. _Daca_ am avea acea pregatire care trebuia facuta in cooperare cu Banca Mondiala, dar care se anuleaza”, argumenteaza el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri