De curand s-a incheiat votarea pentru concursul Masina Anului, organizat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR). Editia pentru 2007 s-a desfasurat dupa regulile competitiei similare din Europa, fiecare dintre jurnalistii auto invitati sa voteze avand la dispozitie cate 25 de puncte, pe care le-au impartit la cel putin cinci modele, cu conditia ca punctajul maxim acordat unui singur automobil sa nu depaseasca zece puncte.

Pentru prima data, votarea s-a desfasurat online, pe site-ul www.masinaanului.ro. Fiecare dintre cei invitati au primit cate un username si o parola individuala, cu ajutorul carora si-au putut exprima optiunile. Site-ul a afisat automat masina castigatoare, Opel Corsa, impreuna cu voturile membrilor juriului, dupa expirarea termenului limita de votare.

Concursul s-a desfasurat in doua etape distincte, dar dupa reguli identice. Prima dintre acestea a avut loc in perioada 28.11.2006 - 05.12.2006, avand scopul de a decide opt finaliste, din totalul de 40 de automobile eligibile, toate modele noi aparute. In urma celei de-a doua etape, care s-a desfasurat in perioada 05.12.2006 - 12.12.2006, Opel Corsa a fost desemnata in Romania Masina Anului pentru 2007.
Tot in premiera, anul acesta organizatorii au hotarat sa invite in juriu si jurnalisti auto de renume din presa locala.

Clasamentul final a fost urmatorul:

Opel Corsa 69 puncte
Ford S-Max 52 puncte
Renault Clio III 49 puncte
Skoda Roomster 46 puncte
Peugeot 207 43 puncte
Fiat Grande Punto 37 puncte
Hyundai Santa Fe 30 puncte
Audi TT 24 puncte

Masina Anului - Opel Corsa

La 24 de ani de la lansarea lui Corsa si dupa mai bine de 9,4 milioane de unitati vandute, Opel a prezentat in 2006 a patra genaratie a acestui model de clasa mica. Pe langa platforma tehnica si designul complet noi, Corsa se prezinta si cu gadgeturi interesante cum ar fi volanul incalzit sau sistemul Flex-Fix pentru transportul bicicletelor.

In prezent sunt disponibile doua versiuni de caroserie, cu trei sau cinci usi si mai multe propulsoare, benzina sau diesel, ce pot fi cuplate la cutii de viteze manuale sau automate. In functie de nivelul de echipare, Corsa poate dispune de faruri adaptive, airbaguri frontale in doua stadii, airbaguri laterale in fata si cortina pentru intreaga latime a habitaclului, precum si ABS sau ESP cu CBC si SLS (Sraight Line Stability Control). In Romania autombilul este disponibil la vanzare din luna octombrie a acestui an.

Intrucat premiul concursului este acordat pentru anul 2007, masina castigatore este corespunzatore primului an de apartenenta al Romaniei la Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri