Masinile din prezent sunt mult mai sigure in caz de accidente decat in trecut, insa, pe de alta parte, inovatiile le fac mai periculoase. Iata cinci motive pentru care masinile moderne sunt considerate ca aduc soferii mai repede in situatii de accidente, scrie cnet.com.

Top 5 motive care fac masinile din prezent mai periculoase decat in trecut:

5. Greutatea in crestere

Masinile mai grele sunt mult mai placute de condus, insa cresc riscul de deces al pasagerilor in caz de accidente. O Honda Accord avea in urma cu 40 de ani circa 850 kg, comparativ cu modelul din prezent care are in jur de 1.500 de kg. Un studiu ne arata ca o masina la fiecare 500 de kg in plus, creste riscul pasagerilor de a fi ucisi cu 47%. Ironia face ca o mare parte din aceasta greutate sa vina de la sistemele de siguranta si designul modern.

4. Puterea mai mare

In timp ce masinile au crescut in greutate, ele au devenit si mai puternice, iar viteza este unul dintre factorii principali in producerea accidentelor. Spre exemplu, modelul Honda Acord din 2018 are un raport putere greutate cu aproape 50% mai mare decat in 1976 si nu vorbim despre un model de performanta. Aceasta tendinta o gasim la aproape toate masinile fabricate in ultimele decenii.

3. Geamurile fumurii

Aproape fiecare model din prezent are geamuri cu tenta inchisa, fie pentru a proteja mai bine pasagerii de soare, fie pentru a face masina mai interesanta. Insa astfel de geamuri fac ca masina sa fie un obiect mare opac pentru restul participantilor la trafic, chiar si pentru pietoni si biciclisti.

2. Vizibilitatea redusa

Masinile sunt din ce in ce mai mari, au stalpi mai grosi si geamuri mai mici din motive ce tin de rezistenta structurii in caz de accidente, de aerodinamica si de stilul contemporan. Dar toate acestea duc la o vizibilitate redusa. Pentru a mai atenua din acest inconvenient, multe masini au primit camere video. Poate de aceea, Jaguar Land Rover a dezvoltat o cale prin care va face stalpii sa dispara virtual in timp ce conduci.

1. Distragerea atentiei

Masinile din prezent ofera soferilor foarte multe informatii vizuale sau auditive, iar meniurile stufoase aproape ca ii implora sa le acorde atentia. Cum sistemele electronice aduc utilizatorilor experiente prin intermediul software-ului, iar acesta necesita mai multa interactivitate, rezultatul este distragerea atentiei soferului si pasagerilor.

Sursa foto: Photo by Samuele Errico Piccarini on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri