Audi si Hyundai Motor Group vor sa colaboreze pentru dezvoltarea tehnologiei pe baza de celule de combustibil. Cele doua companii intentioneaza sa faca schimb de brevete si sa obtina acces la componente care nu se afla la dispozitia concurentei.

Aceasta intelegere trebuie inca aprobata de autoritatile competente. In baza colaborarii lor, ambii parteneri doresc sa aduca mai rapid si mai eficient tehnologia pe baza de celule de combustibil la nivelul de maturitate necesar productiei de serie. Audi si Hyundai exploreaza, de asemenea, o colaborare mai ampla, in vederea dezvoltarii acestei tehnologii sustenabile.

„Tehnologia pe baza de celule de combustibil este o forma de propulsie electrica sustenabila care poate oferi multe beneficii, reprezentand, astfel, un avantaj cu mare potential in portofoliul nostru viitor de autovehicule premium cu emisii zero”, a declarat Peter Mertens, membru al Consiliului de Administratie Audi AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnica.

Datorita autonomiei mari si a timpului scurt necesar pentru alimentare, hidrogenul este o sursa atractiva de energie pentru viitorul mobilitatii electrice.

Aceste aspecte vin in avantajul autovehiculelor mai mari, care, datorita designului lor, beneficiaza in mod deosebit de avantajele de masa ale tehnologiei pe baza de celule de combustibil. Pentru asigurarea succesului pe piata a acestei tehnologii, alaturi de dezvoltarile aditionale necesare sunt indispensabile si alte aspecte-cheie, precum productia regenerativa de hidrogen si crearea unei infrastructuri suficiente.

In cadrul Grupului Volkswagen, Audi AG a preluat responsabilitatea dezvoltarii tehnologiei pe baza de celule de combustibil si, in prezent, lucreaza la a sasea generatie a acestui sistem. Centrul Grupului pentru dezvoltarea tehnologiei pe baza de celule de combustibil se afla in cadrul unitatii de productie din Neckarsulm. La inceputul deceniului viitor, Audi va lansa, in serie redusa, primul sau model de acest fel. Modelul, un SUV sport, va combina confortul premium al segmentului auto de talie mare, cu autonomia ridicata. Protocolul pentru schimbul de brevete incheiat cu Hyundai se indreapta deja spre urmatoarea etapa de dezvoltare, care urmareste o oferta de volum mai mare.

Audi lucreaza deja de 20 de ani la concepte tehnologice pe baza de celule de combustibil. Primul automobil de teste a fost modelul compact Audi A2H2 in 2004, urmat de Audi Q5 HFC in 2008. 2014 Audi A7 Sportback h-tron quattro a introdus sufixul „h-tron” pentru modelele cu pila de combustie, unde „h” reprezinta elementul hidrogen. Prototipul Audi h-tron quattro prezentat in anul 2016 a demonstrat inca o data competentele marcii in domeniul sistemelor cu tehnologie pe baza de celule de combustibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri