China este noul 'motor' de crestere pentru Rolls-Royce

Numarul modelelor Rolls-Royce Phantom vandute in China a crescut in 2005 cu 60%, dovada a dinamismului pietei, ce a intrecut Japonia in acest sens, devenind principala piata de desfacere din Asia a acestui model, a declarat presedintele grupului Rolls-Royce, Ian Robertson, conform AFP.

In cursul anului trecut au fost vandute in China 70 de modele Rolls-Royce Phantom, unul dintre cele mai scumpe modele de pe piata, ceea ce reprezinta o crestere de 60% fata de anul precedent. "O crestere de asemenea amplitudine este un fenomen unic. in general un procentaj de 5% intr-un sens sau altul reprezinta diferenta dintre un an bun si nu an mai putin fast", a declarat Robertson la Hong-Kong, conform NewsIn. Declaratiile presedintelui grupului Rolls-Royce au fost facute cu ocazia lansarii noului parc de autoturisme al hotelului Peninsula, care a achizitionat 14 modele Phantom.

China, care a devenit principala piata asiatica a acestui marci, ocupa momentan locul trei pe plan mondial, dupa Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Dinamismul Chinei este atat de accentuat incat Rolls-Royce va majora de la patru la sapte numarul de concesionari din China ai automobilelor proprii.

Grupul Rolls-Royce, detinut de compania germana de automobile BMW, spera sa vanda in cursul acestui an 600 de automobile, lucru nemaivazut in ultimii 16 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri