Daimler, BMW si Volkswagen vor depasi pana in 2021 vanzarile de masini electrice ale Tesla, brandul american urmand sa coboare de pe locul intai pe pozitia 7, considera analistii de specialitate.

Estimarile au in vedere strategia anuntata de germani, care include furnizori, parteneriate, performante financiare, tehnologiile bateriilor si performantele financiare, scrie Automotive News Europe, citand Bloomberg.

Tesla va ramane numarul 1 in 2019, potrivit consultantilor de la PA Consulting Group, insa in 2021, cand rivalii traditionali vor lansa pe piata o varietate de modele, compania lui Elon Musk va cadea pe locul sapte.

Din acel moment, Daimler va conduce topul vanzarilor de masini electrice, urmat de BMW, Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi si Grupul Volkswagen.

Problemele de productie ale Tesla Model 3 si perspectiva incerta privind profitul au fost factorii care au determinat analistii de la PA Consulting sa dea un scor mic marcii americane.

Citeste si:
Masini electrice: de cate puncte de incarcare are nevoie UE
Masini electrice: de cate...

Topul celor mai vandute masini electrice 2019-2021

"Obtinerea obiectivelor privind emisiile de CO2 si imbunatatirea performantelor in materie de mobilitate electrica merg mana in mana. Pentru constructorii de masini, totusi, acest lucru implica nevoia de organizare si de pregatire a angajatilor", a declarat Thomas Gottle, seful departamentului auto al PA Consulting.

Sursa foto: Yauhen_D / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Video: Cele mai sigure masini din clasa la testele Euro NCAP in 2019