Un numar de 1.390 de autoturisme au ramas nevandute la finalizarea programului "Rabla" si a ramas neutilizata o suma de peste patru milioane de lei, iar posibilitatea ca programul sa fie prelungit este exclusa, a declarat presedintele Fondului pentru Mediu, Mihai Toti.

Potrivit lui Toti, prin programul de stimulare a innoirii parcului national auto au fost scoase din uz 15.110 de masini vechi, care poluau mediul, prin alocarea nerambursabila prin Fondul pentru Mediu, a sumei de 45.330.000 de lei.

Programul "Rabla", realizat in proportie de 92% , s-a incheiat la 12 decembrie 2006 si "nu se va prelungi sub nicio forma". Din cele 16.500 de masini cuprinse in program, un numar de 1.390 au ramas nevandute.

Mihai Toti a precizat ca in topul masinilor care au ramas nevandute se afla marca Opel, cu 906 masini, urmata Peugeot, cu 214 autoturisme, Audi, cu 119, Hiundai, cu 73 de masini, Fiat, cu 58 si Citroen si Renault cu 11 si, respectiv, 7 masini.

In ceea ce priveste demararea unui nou program in 2007, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu a explicat ca totul tine de decizia pe care o va lua Guvernul Romaniei.

Administratia Fondului pentru Mediu a venit in sprijinul proprietarilor de masini mai vechi de 12 ani poluatoare prin acordarea unei subventii de 3.000 de lei ca o prima rata pentru cumpararea unei masini noi de la importatorii autorizati, cu conditia casarii celei vechi

Cele mai multe autoturisme contractate pana la 12 decembrie au fost de la compania Daewoo (5.270), urmata de Renault (4.016), Porche (marcile Audi, Seat, Porche, Volkswagen - 1.796), Dacia (1.362), si Fiat (674).

Pentru derularea din acest an a programului, Administratia Fondului pentru Mediu a avut la dispozitie un buget de 49,5 de milioane lei noi, cu 10% peste nivelul de anul trecut cand programul s-a desfasurat pentru prima data
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri