O noua versiune a modelului BMW X5 in Romania

Dom Automobile, divizie a companiei Dom Leasing, lanseaza in aceasta saptamana in Romania o noua generatie a automobilului de teren BMW X5, model produs in Statele Unite ale Americii, anunta un comunicat remis vineri de companie.

Modelul X5, cel mai mare automobil al marcii, e produs in statul american South Carolina, iar in Romania va fi prezent cu doua motorizari pe benzina cu puteri de 272 si 355 de cai si un diesel de 231 cai putere. Preturile fara taxe pornesc de la 46.000 euro.

Versiunea cu motor de 355 de cai putere ajunge de la zero la 100 km/h in 6,5 secunde, iar viteza maxima este de 240 km/h, precizeaza comunicatul Dom Leasing.

Noul X5 este cu 18 centimetri mai lung decat generatia aflata acum pe piata, iar acest lucru a permis producatorului sa adauge un al treilea rand de scaune pe care pot sta doi copii. Al doilea si al treilea rand de scaune se pot rabata pentru a lasa spatiu de incarcare.

BMW produce modelul X5 din anul 2000 la uzina din Spartanburg, din statul american South Carolina, unde germanii produc si decapotabila Z4.

BMW X5 concureaza pe piata romaneasca cu Porsche Cayenne si Range Rover Sport, automobile care, pe langa capacitatea de a aborda terenuri accidentate, au si interior luxos.

Dom Leasing activeaza pe piata din 1998, iar in 2005 a deschis divizia Dom Automobile care comercializeaza masini, fara a fi o reprezentanta a vreunui importator auto.

Dom Leasing comercializeaza cu precadere masini premium importate din Statele Unite si va vinde anul acesta 300 de automobile, in valoare totala de 13,6 milioane euro, de patru ori mai mult decat in 2005.

Pentru la anul, Dom Automobile isi propune sa vanda 400 de masini in valoare totala de 20,8 milioane euro (preturi fara taxe), insa reprezentantii companiei nu exclud posibilitatea ca vanzarile sa ajunga la 500 de unitati, pe fondul venirii unor noi modele si a extinderii retelei de dealeri.

Per total, Dom Leasing estimeaza pentru la anul o cifra de afaceri de 29,6 milioane euro, din care 20,8 milioane vin din vanzarile Dom Automobile, iar 8,8 milioane vor veni din fianantarile acordate de Dom in sistem leasing.

Marcile comercializate de Dom Automobile sunt Infiniti, Audi, Mercedes-Benz, Lexus, Mazda, Toyota, Subaru, Porsche si BMW.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro a intrat pe traseu, în București
Setari Cookie-uri