Mercedes-Benz va lansa noul model Clasa A sedan la sfarsitul anului, dupa prezentarea in premiera la Salonul Auto de la Paris, intre 4 - 14 octombrie 2018.

Productia noului Mercedes-Benz Clasa A Sedan va incepe din acest an la Aguascalientes, Mexic, in timp ce productia in Europa va incepe in 2019, la Rastatt, Germania.

Noua Clasa A este primul model Mercedes-Benz care a fost dezvoltat la noul Centru de Tehnologie pentru Siguranta Vehiculelor (TFS). Proiectarea structurilor vehiculelor incorporeaza constatari din cercetarea privind accidentele reale.

Noul model cu patru usi are un ampatament de 2.729 milimetri si console foarte scurte in fata si in spate. Cu o valoare Cd de 0,22 si o suprafata frontala de 2,19 m², Mercedes-Benz Clasa A Sedan are, dintre modelele de serie, cel mai bun coeficient aerodinamic din lume.

„Dupa lansarea cu succes a Noului A, familia modelelor compacte se extinde din nou. Ca raspuns la dorinta multor clienti, Clasa A este acum disponibila si ca varianta sedan.”, a declarat Britta Seeger, membru in bordul de conducere al Daimler AG, responsabila pentru Marketing & Vanzari Mercedes-Benz Cars.

Cu o lungime de 4,54 metri, Mercedes-Benz Clasa A Sedan are un ampatament de 2,72 metri si o capacitate a portbagajului de 420 litri.

Motorizari si echipari Clasa A sedan

Noua berlina poate fi comandata cu motorul A 200 (163 CP, 250 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT sau motorul A180 d (116 CP, 260 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT.

Varianta Sedan pastreaza caracteristicile Clasei A: sistemul de infotainment MBUX - Mercedes-Benz User Experience cu ecran tactil si sistemele de asistenta de ultima generatie, cum ar fi asistenta activa la franare si asistenta activa de mentinere a benzii de rulare. In plus, poate fi personalizat cu linii de echipare Style, Progressive si AMG Line, Night Package, precum si alte echipamente optionale precum PRE-SAFE PLUS, Active Lane Keeping Assist, faruri LED MULTIBEAM sau suspensie agila si confortabila.

Noua Clasa A Sedan va fi disponibila, timp de aproximativ un an de la lansare, in varianta speciala „Edition 1". Clasa A Sedan pastreaza conceptul de design Sensual Purity. Modelul are proportiile unui sedan dinamic, dar compact, cu console scurte in fata si spate.

Interiorul noului A Sedan este complet redefinit, avand un aspect modern, avangardist. Consola centrala, ce seamana cu o aripa, are o linie continua de la o portiera la alta. O alta noutate este reprezentata prin gurile de ventilatie cu aspect de turbina. Iluminarea ambientala este disponibila in 64 de culori, de cinci ori mai multe ca la vechea generatie de Clasa A.

Ambele versiuni ale Clasei A sunt dotate in premiera cu sistemul multimedia inteligent MBUX – Mercedes-Benz User Experience, care deschide o noua era in materie de conectivitate. O caracteristica unica a acestui sistem este abilitatea de a invata, datorita inteligentei artificiale. MBUX poate fi individualizat si adaptat pentru fiecare utilizator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri