Renault Logan, model produs in Rusia cu piese de la Pitesti, si-a gasit peste 40.000 de clienti in acest an si ocupa locul doi in topul vanzarilor de masini straine pe piata rusa, cu o cota de 5%
Renault a vandut 42.848 de masini Logan in Rusia in intervalul ianuarie - noiembrie. Per total Logan a reprezentat 70% din vanzarile totale Renault in Rusia (62.914 automobile in primele unsprezece luni ale anului), informeaza NewsIn citand pagina de internet www.automen.ru.

Logan ocupa locul secund in topul vanzarilor de masini straine in Rusia, iar pe prima pozitie se afla Ford Focus cu 62.218 unitati vandute. Pe locul trei se afla modelul japonez Mitsubishi Lancer cu 41.911 clienti in primele unsprezece luni ale anului. Renault Logan are 5% din piata masinilor strane din Rusia, piata in care vanzarile totale au ajuns la 868.097 unitati in primele unsprezece luni ale anului.

Topul vanzarilor pe piata masinilor straine din Rusia e condus de Chevrolet, Ford si Hyundai, ale caror vanzari au depasi pragul de 90.000 de unitati in perioada ianuarie - noiembrie. Pe pozitia a patra se afla Toyota, iar pe cinci este Renault care, cu cele peste 60.000 de masini vandute, e cea mai bine plasata marca europeana.

Vanzarile Renault in Rusia au inceput sa creasca puternic dupa intrarea pe piata a modelului Logan. Astfel, daca anul trecut Renault a vandut in Rusia 29.177 automobile, anul acesta vanzarile vor fi in jurul a 70.000 de unitati, iar pentru 2008 tinta este de 100.000 de vehicule, din care 60.000 Logan.

Renault a demarat productia modelului Logan in Rusia in aprilie 2005 la uzina Avtoframos, dupa o investitie de 230 milioane euro facuta in colaborare cu municipalitatea Moscovei. Anul trecut Avtoframos a produs 10.000 de masini Logan, insa in 2006 productia totala va ajunge la 60.000 de unitati, iar la anul va fi de 80.000 si numarul angajatilor va trece de 2.000, dupa ce la inceput, in mai anul trecut erau 800.

Avtoframos este prescurtarea de la "Automobile Franta Moscova" si a luat fiinta in 1998, ca joint-venture intre Renault si orasul Moscova. in acest moment, constructorul francez are o participatie de 93% in compania mixta la care municipalitatea Moscovei detine restul de 7%. Avtoframos produce pe liniile de asamblare modernizate ale producatorului Moskvich care a dat faliment in 2002.

Avtoframos produce Renault Logan cu colectii de piese trimise de la Pitesti. La inceperea productiei Logan in Rusia, o cincime din piesele acestuia veneau de la furnizorii rusi, iar procentul creste treptat de atunci, pentru reducerea costurilor de productie ale masinii.

Rusia este, alaturi de Columbia, Ecuador si Venezuela una dintre tarile in care grupul francez a decis sa comercializeze Logan sub sigla Renault. Francezii au luat aceasta decizie deoarece marca Renault are o notorietate deosebita in Rusia, iar Logan este perceputa ca o masina occidentala cand este vanduta sub sigla constructorului din Hexagon.

Renault Logan are preturi care pornesc de la 7.500 de euro, iar cifrele bune de vanzari pot fi explicate si prin faptul ca in Rusia, trei sferturi dintre cele peste un milion de masini vandute costa sub 8.000 de euro.

Anul trecut, rusii au cumparat 1,45 milioane de automobile, dintre care 57% au apartinut unor marci autohtone, in special Lada care detine doua treimi din piata masinilor rusesti. Anul acesta ar putea fi primul in care vanzarile masinilor straine le depasesc pe cele ale marcilor rusesti. Vanzarile masinilor straine au crescut cu 63% in primele unsprezece luni ale anului, iar piata rusa ar putea atinge in acest an un record al vanzarilor de doua milioane de automobile.

Succesul masinilor straine se explica si prin fapul ca multi dintre marii constructori au uzine de productie in Rusia, cum ar fi General Motors, Ford, Hyundai, Kia sau Fiat. Astfel, daca anul trecut producatorii straini au asamblat peste 150.000 de automobile in Rusia, estimarile arata ca in zece ani numarul ar putea ajunge la un milion de automobile anual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri