Mai multi producatori auto au facut anul acesta rechemari in service-urile din Romania pentru masini ale caror defectiuni pot genera un incendiu. In total peste 12.000 de masini sunt vizate. Daca luam in calcul si masinile importate second-hand din Vest numarul acestora poate fi mult mai mare. Aceste reparatii sunt gratuite si sunt efectuate de dealerii fiecarei marci din Romania, chiar si pentru masinile cumparate din strainatate. Asa ca ar trebui sa mergeti la un service autorizat si sa intrebati.

Campaniile de rechemari in service sunt gratuite, costurile sunt suportate de producatorii auto.

1. Campanie de rechemare Ford Focus, C-MAX, Kuga, Mondeo, Galaxy si S-MAX- fisuri placa de presiune ambreiaj

Vehicule afectate 3070 unitati. Durata reparatie intre 0,6 si 5,7 ore.

"O serie de vehicule Ford Focus, C-Max, Transit Connect, S-Max, Galaxy, Mondeo si Kuga echipate cu un motor EcoBoost 1.0, 1.5 sau 1.6 si cu transmisie manuala cu 6 trepte ar putea suferi o fractura a placii de presiune a ambreiajului. (...) In situatia putin probabila in care placa de presiune a ambreiajului se fractureaza, un zgomot poate fi auzit din aproprierea transmisiei, in cazuri extreme ducand la eliberarea de fragmente de ambreiaj/transmisie care lovesc componentele de sub capota creand un risc de producere a fumului si focului sub capota".

2. Campanie de rechemare Mercedes-Benz 1804P46B08 masini produse intre 06/2011 si 11/2016 - inlocuire joja de ulei rezervor alimentare ACTIVE CURVE SYSTEM

Vehicule afectate 273 unitati. Durata reparatie 0,5 ore. Model: 207, 212 si 204.

"Daimler AG a constatat faptul ca s-ar putea scurge o cantitate redusa de ulei hidraulic din rezervorul instalatiei sistemului de asistenta activa la virare (Active Curve System). Prin urmare, poate exista risc de incendiu, in eventualitatea in care uleiul hidraulic ajunge in contact cu componentele fierbinti".

3. Audi - reparare element incalzire

Vehicule afectate 3007 unitati. Durata reparatie 2 ore.

"Audi a constatat ca la autovehiculele dintr-un anumit interval de fabricatie, se poate produce defectarea elementului suplimentar de incalzire al instalatiei de climatizare. In cazuri rare aceasta poate duce la deteriorari provocate prin ardere, pana la incendiu".

4. Campanie de rechemare Mercedes-Benz model 166 - verificare, dupa caz, inlocuire conducte de ulei spate pentru cutia de viteze automata

Vehicule afectate 5 unitati.

"La modelul 166, conductele radiatorului de racire ulei la cutia de viteze ar putea sa nu corespunda specificatiilor standard. (...) Vehiculul ar putea pierde din tractiune. Uleiul evacuat din cutia de viteze poate ajunge in contact cu componente incalzite ale instalatiei, putandu-se astfel aprinde".

5. Campanie de rechemare Audi - inlocuire pompa auxiliara lichid racire

Vehicule afectate 4 unitati. Durata reparatie o ora. Modele: A6 (4G), A4 (8K), Q5 (8R), A5 (8T), A5 Cabrio (8F).

"Exista posibilitatea ca patrunderea umiditatii in electronica componentei sa produca supraincalzirea si defectarea pompei auxiliare de lichid de racire. Pot aparea avarii locale prin ardere mocnita. In cazuri izolate, aceasta situatie poate genera incendierea autovehiculului".

6. Campanie rechemare anumite vehicule Land Rover-Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Discovery si Discovery Sport cu an model 2018-2019 - problema de fabricatie la rampele de combustibil

"A fost identificata o problema de fabricatie la rampele de combustibil montate pe motorul Ingenium de 2 litri benzina. In cazul in care combustibilul scurs vine in contact cu o suprafata suficient de fierbinte, exista un risc crescut de izbucnire a unui incendiu".

7. Rechemare anumite vehicule Jaguar F-Type, XF, XE, E-Pace si F-Pace cu an model 2018-2019 – pierdere combustibil in compartimentul motor

"Jaguar Land Rover a primit rapoarte privind calitatea de la dealerii/service-urile autorizate, conform carora la anumite vehicule F-Type, XE, XF, E-PACE si F-PACE, cu an model 2018 - 2019, a fost identificata o problema de fabricatie la rampele de combustibil montate pe motorul Ingenium cu 4 cilindri in linie, de 2,0 litri, pe benzina. Unele rampe de combustibil nu au fost fabricate corect si exista riscul sa apara pierderi de vapori si de combustibil lichid in compartimentul motor. Este posibil ca pasagerii sa simta un miros persistent si excesiv de combustibil, iar daca este deschisa capota motorului, s-ar putea sa se observe combustibil lichid. In cazul in care combustibilul scurs vine in contact cu o suprafata suficient de fierbinte, exista un risc crescut de izbucnire a unui incendiu".

8. Audi A3 - inlocuirea bobinei de cuplare de pe demaror

Vehicule afectate 55 unitati. Durata o ora. Model Audi A3.

"Exista posibilitatea ca demarorul sa fie in permanenta activat. Drept urmare, se poate produce supraincalzirea componentei, pana la incendierea autovehiculului".

9. Campanie rechemare Seat - verificarea demarorului si dupa caz inlocuirea bobinei de cuplare

Durata reparatiei este de 30 de minute - 1,5 ore. Modele: Ibiza 6J, Leon 1P, Altea 5P, Alhambra 7N.

"Exista posibilitatea ca arcul bobinei de cuplare al demarorului sa fie intr-o pozitie incorecta si astfel bobina de cuplare sa fie in permanenta alimentata, ceea ce produce supraincalzirea componentei care poate provoca incendierea autovehiculului".

10. Campanie rechemare Volkswagen 27F9 - verificare demaror si inlocuire bobina de cuplare afectata

In Romania sunt vizate 1444 autoturisme. Durata reparatiei este de 30 de minute - 1,5 ore. Modele: Scirocco, EOS, Jetta, Touran, Passat, Golf, Tiguan, Polo, Sharan.

"La autovehiculele cu motor diesel si sistem Start-Stop, este posibil ca, din cauza pozitiei oblice sau a ruperii arcului de revenire, demarorul sa fie alimentat permanent. Drept urmare se poate produce supraincalzirea componentei, pana la incendierea autovehiculului".

11. Campanie rechemare Audi A4, A5, Q5 - inlocuire element de incalzire

3366 autoturisme sunt vizate in Romania. Modele A4, A5, Q5.

"Se poate produce defectarea elementului suplimentar de incalzire al instalatiei de climatizare. In cazuri rare, acesta poate duce la deteriorari provocate prin ardere, pana la incendiu".

12. Rechemare Ford ( vehicule echipate cu motor 1.6 EcoBoost)

462 de vehicule afectate in Romania. Modele: Fiesta ST, Kuga, Focus, C-Max, Transit Connect. Durata interventie intre 2,7 ore si 4,6 ore.

"Supraincalzirea localizata a chiulasei motorului poate cauza fisurarea chiulasei, provocand o scurgere de ulei sub presiune, care poate duce la incendii in compartimentul motorului. Reteaua de dealeri autorizati Ford va imbunatati sistemul de racire cu un senzor de nivel lichid de racire si va actualiza software-ul vehiculului, oferind avertizari vizuale si sonore daca nivelul lichidului de racire scade sub limita necesara".

Sursa foto: By Photo Spirit / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri