Ford va produce cea de-a saptea generatie Fiesta exclusiv in Germania, la fabrica din Koln, si va renunta la productia din SUA. Noul model nu se va mai comercializa in America de Nord, China si America Latina, unde cererea este in scadere.

Noua generatie Ford Fiesta va fi la vanzare doar in Europa, Orientul Mijlociu si unele tari din Africa.

Vanzarile Fiesta in SUA au scazut in 2016 cu 31% fata de varful de vanzari inregistrat in 2013.

Ford Fiesta va putea fi comandat doar in echiparile Trend si Titanium, cu caroserie in trei sau cinci usi. Gama noii generatii Fiesta va include si versiunile ST Line, Vignale, ST si Active. Noua Ford Fiesta si versiunea sport Fiesta ST au fost prezentate publicului la Salonul Auto de la Geneva in 2017.

Cu 88.000 de unitati, Ford Fiesta a ocupat pe locul 4 la vanzari in Europa in primul trimestru. Ford Fiesta a fost in martie pe locul 2 urmat de Renault Clio la o diferenta de doar 2.000 de uniati.

Noua generatie Ford Fiesta a fost prezentata oficial in luna noiembrie a anului trecut, iar productia efectiva a inceput in mai. In momentul lansarii, hatchback-ul subcompact a surprins prin aparitia celui mai puternic motor diesel din istoria modelului (120 de cai putere), dar si prin noile sisteme de siguranta si un interior cu tehnologie moderna.

Motorizari si preturi Ford Fiesta

Pe piata din Romania, cea mai accesibila versiune Ford Fiesta este cea cu 3 usi, motor pe benzina de 1.1 litri si 70 de cai putere si cutie manuala cu 5 trepte, pentru care trebuie sa scoti din buzunar 11.900 de euro cu TVA.

In Romania, Fiesta poate fi comandata si cu o garda la sol mai mare, denumita Active, care are un pret de pornire de 15.650 de euro pentru varianta cu motor pe benzina de 85 de cai putere. Fiesta Active se remarca in special printr-o garda la sol de 152 de mm, cu 18 mm mai mare comparativ cu versiunea clasica, dar si prin diverse elemente suplimentare de protectie specifice mai degraba SUV-urilor.

Modelul vine cu motorul pe benzina EcoBoost de 1.0 litri disponibil in versiuni de 85 CP, 100 CP, 125 CP si 140 CP. Cel de 100 CP este singurul care poate fi cumparat impreuna cu o cutie de viteze automata cu 6 trepte. Pe langa acestea, mai exista un 1,5 litri 85 CP si 120 CP.

O dotare disponibila in premiera pe noul Ford Fiesta este Sistemul de asistenta activa la parcare cu senzor pentru parcarea perpendiculara. Acesta ajuta soferii sa identifice spatii de parcare adecvate si sa parcheze fara a fi nevoie de manevrarea volanului in spatele sau in lateralul altei masini.

De asemenea, Fiesta este primul model Ford ce poate fi dotat cu un sistem audio premium „B&O PLAY” si prima generatie Fiesta care ofera plafon panoramic culisant. SYNC 3, sistemul Ford de infotainment, include ecran tactil de pana la 8 inch. In acelasi timp, reducerea cu aproape 50% a numarului de butoane de pe consola centrala garanteaza comenzi si mai intuitive intr-un interior spatios si ergonomic.

Fiesta ST este disponibil cu diferential cu alunecare limitata, cu o suspensie inteligenta si cu Launch Control. Sub capota noii generatii Ford Fiesta ST se afla un motor EcoBoost de 1.5 litri cu trei cilindri care produce 200 de cai putere la 6000 rpm si 290 Nm intre 1400 si 4000 rpm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 6.5 secunde (6.7 secunde a fost valoarea comunicata initial), iar viteza maxima este de 232 km/h. Motorul cu trei cilindri de pe Fiesta ST este dotat cu un sistem de dezactivare a unuia dintre cilindri. Cand motorul nu se afla in sarcina, cum ar fi la rularea la viteze mari pe autostrada, un cilindru este "oprit" pentru ca masina sa consume mai putin combustibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri