Mercedes-Benz Trucks a prezentat in premiera mondiala la Berlin noul Actros, model care ajunge pe piata in primavara 2019. Comenzile pentru noul Actros vor fi disponibile incepand cu debutul Salonului Auto IAA 2018.

Noul Actros se remarca prin confort sporit si siguranta ridicata, caracteristici asigurate de o serie de inovatii, precum sistemul Active Drive Assist, ce permite conducerea semi-autonoma la orice viteza, MirrorCam, ce inlocuieste oglinzile retrovizoare pentru a spori siguranta si eficienta, Active Brake Assist 5, cu sistem de detectare a pietonilor imbunatatit, Multimedia Cockpit, ce ofera conducatorilor auto un spatiu de lucru al viitorului si un nivel inalt de conectivitate, Traffic Sign Assist, ce asista soferul in respectarea regulilor rutiere si contribuie la cresterea sigurantei, Stability Control Assist disponibil si pentru semiremorci, precum si sistemul de faruri cu semnatura luminoasa caracteristica - Highbeam Assist.

Noul Actros consuma cu pana la 5% mai putin carburant pe drumurile rurale si cu pana la 3% mai putin pe distante lungi, datorita aerodinamicii imbunatatite, a sistemului avansat Predictive Powertrain Control si a unui raport nou al puntii spate.

Dezvoltarea design-ului noului Actros s-a concentrat in mod special in jurul soferului – din interior spre exterior. Iar rezultatul consta intr-un interior modern si un exterior cu aspect unitar si dinamic.

Prin intermediul Multimedia Cockpit complet actualizat, soferii beneficiaza de usurinta in utilizare si confort la citirea afisajelor. Doua ecrane interactive reprezinta sursa centrala de informatii, unde pot fi vizualizate sistemele de asistenta, precum si toate informatiile relevante pentru conducatorul auto. Monitorizarea in timp real a autovehiculelor prin intermediul Fleetboard si a Mercedes-Benz Uptime adauga valoare in randul proprietarilor de flote.

La exterior, oglinzile principale si cele cu unghi larg au fost inlocuite cu MirrorCam cu imagine panoramica, ce face parte din dotarile standard. MirrorCam aduce o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste aerodinamica, siguranta si manevrabilitatea autovehiculului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri