Perioada de vara a adus o crestere cu pana la 30% a numarului de viniete vandute prin intermediul terminalelor de plata, fata de media altor luni din an, reiese dintr-un studiu al SelfPay.

In acest an s-a inregistrat si un avans cu 11% al numarului total al vinietelor vandute in perioada verii fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea notabila este pentru vinietele valabile pe o perioada de timp mai scurta. Spre exemplu, vanzarile de roviniete pentru autoturisme de 7 zile au avansat cu peste 13% in lunile de vara, fata de aceeasi perioada a anului trecut: 24.600 de viniete pentru 7 zile au fost vandute in luna iunie 2018, comparativ cu 22.000 in luna iunie 2017 si 27.250 in luna iulie 2018 comparativ cu 25.100 in luna iulie 2017. August 2018 este cea mai buna luna din acest an si din istoria SelfPay, cu peste 45.000 de viniete pentru autoturisme, in comparatie cu cele 37.000 vandute in aceeasi luna a anului trecut, in crestere cu 22%.

“Perioada vacantelor se traduce in zona terminalelor de plata prin bugete mai mari pentru serviciile asociate vacantelor, cum sunt rovinietele si biletele de avion. Cresterea sezoniera se observa si la tipul de produs preferat, respectiv rovinietele valabile pe o perioada scurta de timp”, a declarat Adrian Badea, CEO al SelfPay.

Aproape 7% din totalul tranzactiilor inregistrate de terminalele de plata SelfPay au fost in primele 8 luni ale anului 2018 pentru achizitionarea de viniete, spre deosebire de anul 2017, cand 6,3% din tranzactii au fost inregistrate pentru viniete. Romanii prefera astfel sa isi achite vinietele la terminalele de plata, eventual o data cu alte tranzactii efectuate si sa evite cozile de la benzinarii sau alte locuri de plata.

Numarul de viniete vandute prin intermediul statiilor de plata SelfPay a ajuns la 361.000 in primele opt luni din 2018, in crestere cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Rovinietele pentru autoturisme au cea mai mare pondere in totalul vinietelor comercializate prin statiile de plata, 257.000, restul de 104.000 fiind viniete pentru transport marfa si microbuze, conform analizei pentru primele opt luni ale anului.

Cele mai vandute viniete sunt pentru autoturisme de 7 zile, 188.000 fiind comercializate prin statiile de plata SelfPay in primele opt luni ale anului 2018, fata de 160.000 in aceeasi perioada a anului trecut. Vinietele de 12 luni sunt pe locul doi in clasamentul celor mai bine vandute roviniete, fiind urmate de cele de 30 de zile, respectiv de 90 de zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri