Soferii din Bucuresti nu se lasa impresionati de starea precara a infrastructurii din Capitala, de sosele cu gropi sau de podurile neconstruite de ani de zile, si inmatriculeaza in primele sase luni ale anului cele mai multe vehicule din tara, peste 37.000 de autoturisme, motociclete si autobuze.

Bucuresti-Ilfov, cea mai mare pondere a inmatricularilor noi de vehicule

In contextul in care conditiile din mijloacele de transport in comun din Capitala lasa, adesea, de dorit, din cauza lipsei cailor de aerisire sau a aparatelor de aer conditionat, a supraaglomerarii si a nerespectarii orarului de sosire in statii, bucurestenii au ajuns sa isi inmatriculeze cele mai multe autovehicule noi in primele sase luni ale acestui an.

In regiunea Bucuresti-Ilfov au fost inregistrate cele mai multe inmatriculari noi de vehicule rutiere in primele sase luni din 2018, respectiv 20,5% din totalul inmatricularilor noi de vehicule rutiere. In aceasta regiune, pentru inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, ponderea a fost de 20,3%, iar pentru vehiculele rutiere
pentru transportul marfurilor, ponderea a fost de 21,7%, potrivit unui raport publicat de Institutul National de Statistica (INS).

Achizitia de masini nu a fost impiedicata nici de proiectele de infrastructura care stagneaza de ani de zile, precum strapungerea Ciurel – nod Virtutii, proiect inceput acum zece ani, prelungirea soselei Fabrica de Glucoza, proiect decis in 2010 sau prelungirea Ghencea, proiect cerut de locuitorii din zona de cativa ani de zile prin proteste si petitii.

Astfel, in regiunea Bucuresti-Ilfov au fost inmatriculate in primele sase luni ale anului, 426 de mopede si motociclete noi, 36.657 de autoturisme noi, 304 autobuze si microbuze noi si 482 de mopede si motociclete importate de ocazie, 22.950 de autoturisme importate si 78 de autobuze si microbuze importate.

La capitolul vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, in Bucuresti-Ilfov s-au inregistrat, de asemenea, cele mai multe autocare (6.805), autotractoare (1.178), remorci si semiremorci (1.098), in primele sase luni de anul acesta.

Inmatricularile noi de vehiculele pentru pasageri, in scadere

In primul semestru din 2018, numarul de inmatriculari noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a trecut de 300.000, fiind in scadere cu 1,1% fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Numarul de mopede si motociclete inregistrate a crescut cu 8,2%, in timp ce numarul autobuzelor, microbuzelor si autoturismelor a inregistrat scaderi cu 6,4%, respectiv 1,2%.

Inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor, in crestere

Numarul total de inmatriculari noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor a crescut cu peste 6% in primele sase luni din 2018, ajungand la aproape 59.000.

Numarul remorcilor si semiremorcilor a crescut cu aproape 27%, numarul autotractoarelor a crescut cu circa 3%, in timp ce autocamioanele inregistrate au raportat o scadere de 1,4%.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri