Asociatia Pro Infrastructura estimeaza ca magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor va fi inaugurata in toamna anului 2019, daca se va semna in urmatoarele 30-60 de zile contractul pentru sistemul de siguranta si automatizare a circulatiei. Ministrul Transporturilor si Metrorex sustin, insa, ca metroul in Drumul Taberei va circula din primavara anului viitor.

"Cand se va inaugura linia? Dificil de spus deoarece, in continuare, licitatia sistemului de siguranta si automatizare a circulatiei nu are un deznodamant. Oficialii Metrorex se pare ca doresc sa semneze, acum in septembrie, contractul pentru acest sistem cu firma desemnata castigatoare, chiar daca batalia in instanta nu s-a terminat, compania contestatoare putand face recurs", scrie Asociatia Pro Infrastructura.

Din momentul in care contractul este parafat, trebuie sa treaca cel putin noua luni de zile operationalizarea sistemului de management al traficului, fara de care trenurile de metrou nu pot circula avand calatori la bord, informeaza asociatia.

Testele (fara pasageri) sunt programate sa inceapa in luna ianuarie.

"Realist vorbind, estimarea noastra, in acest moment, este ca deschiderea va fi undeva in toamna lui 2019, daca se va semna in urmatoarele 30-60 de zile contractul amintit mai sus si daca se vor accelera lucrarile in statiile intarziate", scrie Pro Infrastructura.

Documentatia licitatiei pentru achizitia noilor trenuri de metrou ale magistralei M5 a fost trimisa pe SICAP, noul Sistem Electronic de Achizitii Publice, care inlocuieste vechiul SEAP. Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) trebuie sa isi dea acordul si apoi pot fi depuse ofertele. Metrorex vrea sa achizitioneze, intr-o prima faza, 13 garnituri pe Drumul Taberei-Eroilor si apoi inca 13 aferente sectiunii Eroilor-Iancului (cand aceasta va fi construita).

Sursa foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri