Controlul asigurarii auto la iesirea din tara va fi mentinut si dupa aderarea Romaniei la UE, pentru ca momentan Marea Britanie si Italia refuza semnarea cu Romania si Bulgaria a Acordului Multilateral de Garantare potrivit presedintelui BAAR, Liviu Stoicescu.

"Pe data de 13 noiembrie 2006, a inceput la Rotterdam, procedura de aderare a Romaniei si Bulgariei la Acordul Multilateral de Garantare, acord care certifica faptul ca autovehiculele din cele doua tari dispun de asigurare de raspundere civila auto valabila pe teritoriul Spatiului Economic European (SEE) plus Elvetia. Prin acest acord asigurarea internationala de tip Carte Verde care era solicitata pana acum la iesirea din tara este incorporata in asigurarea de raspundere civila auto (RCA), acest acord fiind bazat pe prezumtia de asigurare pe care statele semnatare ale acordului si-o acorda reciproc in privinta autovehiculelor din aceste state", a mai spus Stoicescu, presedintele Biroului Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR), citat de NewsIn.

Chiar si in conditiile in care Marea Britanie si Italia vor semna acordul, va mai dura pana prevederile lui vor fi puse in practica datorita procedurilor birocratice europene si in primul rand a necesitatii ca respectivul acord sa fie publicat in Monitorul Oficial al Uniunii Europene. in concluzie, pe o perioada nedefinita soferii romani vor trebui in continuare sa prezinte asigurarea auto la iesirea din tara, dupa 1 ianuarie 2007, a mai spus Stoicescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri