Mazda a adus anul acesta imbunatatirii crossoverului CX-3, principalele noutati sunt noul motor diesel de 1,8l 115 CP si introducerea compatibilitatii cu sistemele Apple CarPlay si Android Auto, disponibile optional.

Sub capota Mazda CX-3 2018 regasim in premiera pentru Mazda, noua motorizare diesel SKYACTIV-D 1.8, care produce 115 CP si 270 Nm. Doritorii pot alege si motorul pe benzina SKYACTIV-G 2.0, care poate fi comandat in doua derivate de putere, de 121 si 150 CP. Toate motorizarile respecta normele Euro 6d Temp si asigura un nivel scazut de consum. Acestea pot fi combinate cu transmisiile manuala sau automata cu 6 rapoarte.

Dinamica si manevrabilitate modelului au fost, totodata, imbunatatite si mai mult, multumita optimizarii sistemului G-Vectoring Control, revizuirii suspensiei si a directiei electrice.

Schimbarile la exterior vizeaza in principal grila frontala, menita sa confere mai multa sportivitate, jantele de 18 inchi cu un design nou si montantii laterali care sunt colorati in nuanta negru piano. Pragurile laterale si partea de jos a spoilerului frontal au fost cromate. Totodata, in partea din spate, stopurile sunt de acum LED. La fel ca Mazda6 2018 si CX-3 primeste nuanta Rosu Soul Crystal, care ofera mai multa profunzime si intensitate decat in cazul variantei anterioare.

Odata intrati in interior, pasagerii beneficiaza de tapiterie si materiale noi pe bord, pe panourile portierelor si la manere. Soferul opereaza mai usor de acum frana de parcare, care este electrica, iar consola centrala integreaza si o cotiera, pentru mai mult confort. Pasagerii din spate vor avea la dispozitie, de asemenea, o cotiera centrala, in functie de nivelul de echipare ales. Sistemul de infotainment are cel mai mult de castigat odata cu integrarea compatibilitatii cu sistemele Apple CarPlay si Android Auto.

Mazda CX-3 2018 prezinta un pachet extins de sisteme de siguranta: i-ACTIVSENSE care include si asistentul inteligent de franare in oras imbunatatit, care poate detecta pietonii si pe timp de noapte, optiunea de auto-hold, care imobilizeaza vehiculul aflat in rampa si dupa ridicarea piciorului de pe pedala de frana si pilotul automat adaptiv actualizat, care poate actiona acum de la 0 km/h, in combinatie cu transmisia automata cu sase rapoarte acesta functionand la orice viteza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri