Lamborghini, producator italian de masini sport de lux, a inregistrat un record de vanzari la nivel mondial in primele sase luni ale anului fiscal curent, stabilind astfel un record consecutiv pentru al patrulea an cu un total de 2.327 de autoturisme livrate clientilor din intreaga lume.

Livrarile de modele Lamborghini au crescut in prima jumatate a acestui an cu 11% fata de aceeasi perioada a anului precedent si corespund cu vanzarile inregistrate pe un an intreg in urma cu 5 ani.

Cresterea cererii pentru modelele de lux italiene a fost determinata in prima jumatate a anului in special de cele doua modele Lamborghini Huracan si Lamborghini Aventador. In luna iulie, Lamborghini a inceput si livrarile SUV-ului Lamborghini Urus la nivel global.

Succesul modelului Lamborghini Huracan Performante a crescut vanzarile globale ale gamei Huracan cu versiunile coupe si spyder, care a avut o crestere peste medie, de 15%, de la 1.400 de unitati la 1604 unitati.

In ceea ce priveste modelul Lamborghini Aventador, acesta a pastrat nivelul ridicat inregistrat in perioada anterioara, cu 673 de unitati livrate.

Compania se asteapta sa continue pe o traiectorie de crestere solida pe intregul an fiscal 2018. Cea mai mare piata pentru Lamborghini ramane in continuare SUA, urmata de Japonia, Marea Britanie, Germania, Canada, Italia si China ( China continentala, Hong Kong si Macao). In Europa, cresterea depaseste 30%.

"Pentru a patra oara consecutiv, Lamborghini depaseste un nou record. Acest salt cuantic in istoria de lunga durata a Lamborghini este posibil numai datorita pasiunii, dedicarii si competentei echipei noastre de neegalat. Dupa trecerea pragului unei cifre de afaceri de un miliard de euro pentru prima data in 2017, si cu primele livrari de SUV-uri facute in iulie, scena este pregatita pentru noi pentru a introduce noi dimensiuni fara a renunta la exclusivitatea brandului nostru", a declarat Stefano Domenicali, Presedinte si Chief Executive Officer al Automobili Lamborghini.

Sursa foto: lamborghini.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri