Elon Musk, CEO-ul producatorului de automobile Tesla, a fost trimis in judecata de catre Securities and Exchange Commission, autoritatea care supravegheaza piata de capital americana, pentru frauda in urma declaratiilor facute de acesta in legatura cu scoaterea de pe bursa a companiei Tesla.

Surse apropiate Tesla au declarat pentru CNBC ca se asteapta ca autoritatile sa amendeze si producatorul de masini, chiar daca numele companiei nu a fost mentionat in documentele emise de catre SEC. Comisia de supraveghere a pietei de capital americane il acuza pe Elon Musk de declaratii “false si inselatoare” si lipsa de comunicare cu autoritatile de reglementare in ceea ce priveste planurile companiei.

Printre alte sanctiuni propuse, SEC planuieste sa ii interzica antreprenorului ocuparea unei pozitii oficiale in cadrul unei companii listate pe bursa in cazul in care se va dovedi ca este vinovat.

“Presedintele si CEO-ul unei companii publice are responsabilitati importante pe care trebuie sa le respecte fata de actionari. Aceste responsabilitati ii impun atentie si corectitudine in ceea ce priveste declaratiile pe care le face cu privire la evolutia companiei, indiferent de canalele pe care sunt prezentate”, a declarat Stephanie Avakian, director SEC.

Reactia lui Elon Musk nu a intarziat sa apara, acesta a catalogat ca fiind nejustificata actiunea autoritatilor de reglementare, declarandu-se profund dezamagit de felul in care evolueaza situatia.

“Intotdeauna am actionat in interesul adevarului, transparentei si al actionarilor. Integritatea este cea mai importanta valoarea dupa care imi ghidez viata si faptele vor dovedi ca nu am compromis aceste principii in nici un fel”, precizeaza Elon Musk.

Sursa foto: carscoops.com/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri