Primaria Sectorului 4 va semna saptamana aceasta protocolul de colaborare cu Metrorex pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou cu o statie, a anuntat viceprimarul Andrei Trocan, potrivit unui comunicat de presa al autoritatii locale.

"Primaria Sectorului 4 va semna, in aceasta saptamana, protocolul de colaborare cu SC Metrorex SA, pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou cu inca o statie, pana la Centura din zona de sud a Capitalei", a precizat viceprimarul, scrie Agerpres.

Demersul a fost aprobat saptamana trecuta de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si va fi urmat de intocmirea unui studiu de fezabilitate si anul viitor de realizarea investitiei, a informat Primaria Sectorului 4.

"Am avut deja discutii cu reprezentantii Metrorex pentru proiectul noii statii de metrou, astfel incat, dupa semnarea protocolului de colaborare, se va putea incepe lucrul la Studiul de Fezabilitate (SF) al lucrarii. In prezent, pe portiunea dintre Berceni, ultima statie de pe Magistrala 2, si locul viitoarei statii din apropierea liniei de centura exista o singura linie de suprafata, folosita pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem sa realizam investitia, dar asteptam de la Metrorex o estimare a costurilor, in baza SF. Eliberarea studiului poate dura chiar trei luni", a afirmat Trocan.

Potrivit expunerii de motive care a stat la baza proiectului hotararii CGMB, aceasta cale de rulare ar putea deservi transportului de persoane si ar aduce beneficii locuitorilor Sectorului 4, precum si celor aflati in tranzit prin zona respectiva.

"Sectorul 4 al Capitalei este in continua dezvoltare, iar noul Plan Urbanistic Zonal, care a fost aprobat de CGMB, va sustine acest proces pe termen lung. Oamenii din aceasta zona au nevoie de un mijloc de transport rapid, la care sa aiba acces usor, iar prelungirea tronsonului de metrou reprezinta cea mai buna solutie. In plus, fiind vorba de o linie de suprafata, costurile pot fi sustinute din bugetul local al Sectorului 4", a explicat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezinta 25% din totalul liniilor Metrorex si suporta zilnic 50% din fluxul de trafic al intregii retele de transport subteran din Capitala, se mai arata in comunicatul citat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri