Uber, aplicatia americana ce permite oricarui sofer sa transporte persoane si sa fie platit online, lanseaza patru functii noi, disponibile si in Romania, pentru a creste nivelul de siguranta.

"Pentru o aplicatie cu peste 15 milioane de curse zilnic, nu este nimic mai important decat siguranta pasagerilor, a soferilor si a curierilor. De-a lungul ultimului an, am lucrat la dezvoltarea unor produse inovative care sa sporeasca transparenta si sa ofere tuturor utilizatorilor un sentiment de siguranta. Introducerea optiunilor din noul Kit de instrumente pentru siguranta in Europa, Orientul Mijlociu si Africa este urmatorul pas in a ne asigura ca fiecare utilizator este conectat si in siguranta, oriunde s-ar afla", a precizat Sachin Kansal, Uber's Global Head of Safety Product.

Noile functii Uber introduse in noul Kit de instrumente pentru siguranta a soferilor si utilizatorilor:

1. Butonul pentru Asistenta 112 - La apasarea lui, pasagerii si soferii/ curierii se pot conecta direct cu serviciul pentru situatii de urgenta

2. Contacte de incredere - pasagerii isi pot alege acum 5 prieteni sau membri ai familiei ca fiind "contacte de incredere" si, printr-o singura apasare de buton, pot sa distribuie detaliile despre cursa, pe care le pot personaliza usor din sectiunea "Configureaza contactele de incredere"

3. Centrul de siguranta - Un nou hub cu informatii despre siguranta, unde utilizatorii gasesc detalii despre functiile-cheie de siguranta existente in aplicatie, inclusiv informatii despre serviciu de suport 24/7, detalii despre sofer si masina, urmarirea cursei prin GPS, rating si sistemul de feedback

4. Alerte de viteza - O optiune ce reaminteste soferilor si curierilor sa pastreze o viteza sigura, in limitele legale.

Noile caracteristici vor fi disponibile treptat si va dura cateva saptamani pana cand toti soferii parteneri, curierii si pasagerii vor putea vedea modificarile in aplicatie.

De asemenea, Uber are in plan lansarea de noi servicii pentru a deveni o platforma multimodala de transport, prin care sa avem acces la biciclete electrice, scutere electrice, transportul in comun si in viitor calatorii aeriene.

"Dorim sa devenim o platforma multimodala de transport pentru a afla care este cea mai buna solutie de transport. In curand vom integra in aplicatie alte servicii: biciclete electrice, scutere electrice, transportul in comun. Daca transportul in comun este o alternativa mai buna vrem sa puteti cumpara un bilet prin aplicatia Uber. Ne dorim sa facem asta si in Romania", a precizat Nicoleta Schroeder, directorul general al Uber Romania.

Sursa foto: Prathan Chorruangsak/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri