BMW X7 vine din America, va fi construit la uzina BMW din Spartanburg (SUA) si va fi lansat pe piata, inclusiv in Romania, in martie 2019.

Cu o lungime de 5.151 de milimetri, o latime de 2.000 de milimetri si o inaltime de 1.805 milimetri si un ampatament de 3.105 milimetri, BMW X7 afiseaza proportii armonioase.

Partea frontala proeminenta, cu grila BMW foarte mare, ofera masinii o prezenta impresionata. BMW X7 vine echipat standard cu faruri LED, in timp ce farurile BMW laser optionale au o raza de actiune a fazei lungi de pana la 600 metri si pot fi identificate usor prin elementele X de culoare albastra din interiorul farurilor. Caracteristicile definitorii ale automobilului cand este privit din lateral sunt geamurile mari, garda la sol mare si linia lunga a acoperisului. Liniile orizontale, luminile LED subtiri si hayonul divizat in doua sectiuni accentueaza imaginea moderna a partii spate.

Spatiul si versatilitatea interiorului sunt subliniate de includerea in echiparea standard a trei randuri de scaune (care ofera loc pentru pana la sapte persoane) in noul BMW X7. Cei doi pasageri din randul al treilea beneficiaza de scaune integrale, cu cotiere, suporturi pentru pahare si porturi USB. Optional, randul din mijloc poate fi compus din doua scaune individuale. Toate scaunele sunt reglabile electric la apasarea unui buton. Capacitatea portbagajului poate fi extinsa de la 326 la un maxim de 2.120 de litri.

In acelasi timp, acoperisul panoramic din sticla Sky Lounge genereaza o ambianta interioara speciala si exclusiva: luminile LED dispersate uniform pe suprafata de sticla lumineaza peste 15.000 de modele grafice si genereaza un decor care aminteste de cerul instelat. Schema de culori a acestui spectacol de lumina ambientala poate fi adaptata dupa preferinte.

Configuratia standard a noului BMW X7 include si control automat al climei pe patru zone. Un sistem de control al climei pe cinci zone, cu panou de control separat si aerisiri suplimentare pentru randul al treilea de scaune, poate fi comandat ca optiune. De asemenea optional, pachetul Ambient Air permite ionizarea aerului si infuzeaza interiorul cu opt arome selectabile individual. O versiune "termo" a suporturilor de pahare, dispusa in primul rand in consola centrala, poate fi comandata ca optiune pentru pastrarea temperaturii recipientelor reci sau calde. Telefonia cu optiunea de incarcare wireless permite telefoanelor mobile compatibile sa fie incarcate fara fir in sertarul din fata suporturilor de pahare.

De asemenea disponibila standard, lumina ambientala, cu luminile LED de contur precise pentru panoul de instrumente, consola centrala si usi, imbunatateste sentimentul generos de spatiu din timpul orelor de intuneric.

Datorita celor zece difuzoare, sistemul audio hifi standard trateaza conducatorul si pasagerii noului BMW X7 cu o experienta audio impresionanta. Sistemul audio Harman Kardon surround cu 16 difuzoare asigura o auditie de calitate.

Iar sistemul Bowers & Wilkins Diamond Surround cu 20 de difuzoare si amplificator de 1.500 watt se bazeaza pe o experienta de ascultare deosebit de somptuoasa.

Tehnologie sublima a trenului de rulare, cu motoare puternice, transmisie Steptronic cu opt trepte, BMW xDrive si diferential M Sport.

Motorizari BMW X7

Portofoliul de motorizari disponibil la lansare cuprinde un motor V8 nou dezvoltat la BMW X7 xDrive50i (nu este disponibil in Europa), un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, pentru BMW X7 xDrive40i si doua motoare diesel cu sase cilindri dispusi in linie care propulseaza BMW X7 xDrive30d si modelul M Performance BMW X7 M50d.

Tehnologia BMW TwinPower Turbo pentru motoarele pe benzina cuprinde turbocompresor, injectie directa High Precision, gestiune complet variabila a supapelor VALVETRONIC si control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Pe partea de motorizare diesel, gama de masuri tehnologice include turbocompresoare si injectie directa common-rail direct cu piezoinjectoare. Toate motoarele isi transfera puterea prin intermediul transmisie Steptronic cu opt trepte.

Sistemul de control al emisiilor pentru motoarele pe benzina include filtru de particule de benzina, care minimizeaza emisiile de particule, in timp ce modelele diesel beneficiaza de tehnologia BMW BluePerformance care cuprinde filtru de particule, catalizator de oxidare, catalizator de absorbtie a oxidului de azot (NOx) si un catalizator SCR cu injectie AdBlue pentru reducerea emisiilor de oxid de azot. Echipate astfel, toate variantele de model ale noului BMW X7 indeplinesc cerintele standardelor de emisii Euro 6d-TEMP.

Sistemele de sasiu perfect reglate imbunatatesc confortul, agilitatea si performantele off-road
BMW X7 dispune standard de o varietate de tehnologii de sasiu, inclusiv suspensie adaptiva cu amortizoare controlate electronic si suspensie pneumatica pe ambele punti. Garda la sol a automobilului poate fi variata cu pana la 80 de milimetri pentru a se potrivi fiecarei situatii - fie prin apasarea unui buton, fie prin utilizarea BMW Display Key.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri