Trust Motors, importatorul masinilor Peugeot in Romania, va lansa anul viitor modelul Peugeot 4007, primul automobil de teren din gama marcii franceze, au spus joi pentru NewsIn reprezentantii importatorului.

Importatorul nu a stabilit inca daca modelul 4007 va fi lansat la vara, concomitent cu lansarea europeana, sau in toamna la salonul auto de la Bucuresti, insa o decizie urmeaza a fi luata la inceputul anului viitor, potrivit NewsIn.

Peugeot 4007 va fi produs in Japonia de Mitsubishi la uzina din orasul Okazaki unde va fi realizat si primul automobil de teren al marcii Citroen, numit C - Crosser. Ambele modele vor deriva din noua generatie a masinii de teren Mitsubishi Outlander si vor avea motoare de 2,2 litri si 156 de cai putere capabile sa functioneze si cu un amestec cu o concentratie de 30% biodiesel.

Citeste si:

Concernul PSA Peugeot - Citroen a decis in 2005 sa colaboreze cu Mitsubishi pentru a intra pe segmentul automobilelor de teren. Ceele doua modele ale marcilor franceze vor fi lansate in premiera mondiala in iulie 2007, iar tinta anuala de vanzari pentru Europa este de 30.000 de unitati pe o piata in care in acest an s-au vandut peste un milion de automobile de teren.

ATS, importatorul Citroen, a anuntat in octombrie ca modelul C-Crosser va intra pe piata romaneasca tot la anul. Trust Motors, importatorul Peugeot, a vandut in primele unsprezece luni ale anului 12.234 de automobile, cu 23% peste valoarea din perioada similara a lui 2005.