BMW prezinta in martie noul Seria 8 Cabriolet, model disponibil la lansare cu doua motorizari, M850i xDrive Cabriolet 530 CP si 840d xDrive Cabriolet 320 CP.

Dezvoltand o putere maxima de 390 kW/530 CP si un cuplu maxim de 750 Nm, motorul V8 accelereaza BMW M850i xDrive Cabriolet de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde. BMW 840d xDrive Cabriolet accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde.

Cu o lungime de 4.843 de milimetri, o latime de 1.902 milimetri si o inaltime de 1.339 de milimetri, dar si un ampatament de 2.822 de milimetri si un ecartament de 1.619 milimetri (fata) si 1.642 de milimetri (spate), dimensiunile sale le egaleaza aproape cu exactitate pe cele ale BMW Seria 8 Coupe. Caroseria realizeaza o forma extinsa dinamic, in special cand acoperisul este coborat.

Farurile LED adaptive fac parte din configuratia standard. Totodata, farurile BMW laser - disponibile optional - cu luminare variabila a drumului si Selective Beam genereaza o raza de actiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri. Liniile orizontale, blocurile optice care se extind mult in flancuri si o a treia lumina de frana integrata in capota portbagajului contribuie la impresia lata si joasa creata de partea spate.

Acoperisul rabatabil al noului BMW Seria 8 Cabriolet se evidentiaza prin designul cu masa redusa. Cand este ridicat, acoperisul confera automobilului o silueta asemanatoarea cu a unui coupe. Soft topul, care are culoarea neagra in echiparea standard, dar este disponibil si cu efect Anthracite Silver ca optiune, se deschide si se inchide complet automat si la atingerea unui buton in doar 15 secunde. Operarea extrem de silentioasa a acoperisului poate fi activata atunci cand automobilul se deplaseaza cu viteze de pana la 50 km/h. Cand este deschis, soft topul este strans sub o husa a carei structura a suprafetei si cusaturi care urmaresc acelasi design cu panoul de instrumente si ornamentele interioare ale panourilor laterale/usilor.

Intreaga ambianta a interiorului transmite dinamism, eleganta si lux, iar lumina ambientala standard accentueaza liniile orientate spre inainte din interiorul automobilului. De asemenea, noul BMW Seria 8 Cabriolet este prevazut cu tapiterie integrala cu piele pentru panoul de instrumente si umerii usilor, precum si cu scaune sport ajustabile electric si cu tapiterie din piele Vernasca.

Scaunele multifunctionale disponibile standard la BMW M850i xDrive Cabriolet sunt tapitate cu piele Merino cu facilitati extinse. Atat volanul sport cu piele de la BMW 840d xDrive Cabriolet, cat si cel M imbracat in piele de la BMW M850i xDrive Cabriolet au butoane multifunctionale si clapete de schimbare a vitezelor.

Echiparea standard a noului BMW Seria 8 Cabriolet include un deflector de vant, care poate fi montat in zona scaunelor spate pentru a preveni turbulentele de aer nedorite atunci cand se conduce cu soft topul coborat. Pentru un sentiment sporit de confort atunci cand automobilul este condus in sezonul rece, noul BMW Seria 8 Cabriolet este disponibil cu un sistem de incalzire in tetiere optional, cu prize de aer integrate in tetierele scaunelor fata.

Bancheta de la BMW Seria 8 Cabriolet poate fi divizata standard in raport 50:50, ambele elemente putand fi rabatate separat pentru a oferi o facilitate de incarcare. Cand acoperisul este strans, capacitatea portbagajului este de 350 de litri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri