BMW a prezentat in Romania cea de-a doua generatie a modelului Seria 8, alaturi de primul coupe modern al marcii, BMW E9, lansat in urma cu 50 de ani. Evenimentul a avut loc intr-o cladire patrimoniu de acum 110 ani, Uzina Electrica Filaret.

Modelul BMW 2800 CS expus (cu numele de cod BMW E9) a apartinut lui Valentin Ceausescu si a fost distrus in evenimentele din 1989. Ulterior a inceput un amplu proces de restaurare care s-a intins pe aproape doua decenii. Modelul are un motor cu 6 cilindri de 2,8 litri 170 CP si o transmisie manuala cu 4 trepte.

BMW E9 a fost primul model care a purtat culorile M si primul BMW Art Car. Legenda spune ca a fost dezvoltat pentru a da viata unei noi generatii de motoare cu sase cilindri, propulsoare care nu mai erau oferite in portofoliul marcii.

Preturi BMW Seria 8 Coupe

Noul BMW Seria 8 Coupe debuteaza in Romania cu doua motorizari, 840d xDrive (6 cilindri in linie diesel, 3 litri, 320 CP) si M850i xDrive (V8 benzina, 4.4 litri, 530 CP). Pretul de inceput este de 102.339 euro cu TVA pentru versiunea 840d xDrive, in timp ce modelul M Performance este disponibil de la 127.985 euro cu TVA.

BMW Seria 8 beneficiaza de un sasiu sofisticat, care foloseste fibra de carbon pentru ranforsarea caroseriei, sistemul de tractiune inteligent BMW xDrive optimizat pentru mai multa dinamica si performante sportive si diferential spate controlat electronic.

Gama larga de echipamente optionale permite configuratii foarte diferite pentru noul model, de la o abordare definita de eleganta si lux, la una ultrasportiva cu multe elemente de caroserie din fibra de carbon si pachetul BMW M Technik alaturi de pachetul BMW M Sport, o premiera in gama moderna si o referinta istorica importanta.

Prima generatie a modelului Seria 8 a fost produsa intre 1990 si 1999. A doua generatie, introdusa anul acesta, ar putea primi o versiune cabrio si o caroserie cu 4 usi Gran Coupe.

110 ani de la deschiderea Uzinei Electrice Filaret

Uzina Electrica Filaret a fost pusa in functiune in septembrie 1908, o data cu Teatrul National, unul din principalii consumatori de electricitate de la acea vreme. Era principala sursa de electricitate pentru Bucurestii acelor vremuri. Aceasta era produsa de generatoare antrenate de motoare cu ardere interna. La inceput erau active trei grupuri, fiecare cu cate un motor de 675 CP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri