Guvernul a autorizat joi Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) sa incheie contracte multianuale pentru achizitionarea de mijloace de transport, in valoare de 765 de milioane de lei.

MAI a fost autorizat de Guvern sa incheie contracte multinauale pentru achiziotionarea in leasing, pe o perioada de trei ani, a mijloacelor de transport.

Valoarea totala a contractelor este de 765 de milioane de lei si cuprinde costurile, dobanzile, taxele si impozitele aferente achizitionarii de mijloace de transport. Plata avansului, ratelor de leasing si a valorii reziduale, precum si a comisioanelor si taxelor aferente se asigura din bugetul de stat, prin bugetul MAI.

Contractele multianuale de achizitie publica vor fi atribuite in conformitate cu prevederile ordonantei de urgenta 34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica.

Autivehiculele achizitionate de MAI vor asigura mobilitatea terestra a structurilor proprii, inclusiv asistenta medicala de urgenta a misiunilor specifice, in care sunt angajate unitatile ministerului.