Toyota Romania isi bazeaza prognoza optimista pe trei factori : modelele ce urmeaza a fi lansate, extinderea retelei de dealeri si un program de imbunatatire a serviciilor oferite clientilor.

In 2007, cel mai mare producator japonez de automobile va aduce in Romania a zecea generatie a modelului Corolla, si noul model Auris, automobil de clasa medie care va fi pozitionat intre Corolla si Avensis in gama Toyota.

Noua Corolla va fi lansata la sfarsitul lui ianuarie sau inceputul lui februarie, in timp ce Auris va intra pe piata in martie sau aprilie.

In plus, in a doua parte a anului pe piata va sosi o varianta restilizata a lui Avensis.

Toyota Romania a decis ca la anul se va concentra pe modelele de baza, Yaris, Corolla si Avensis, cele care creaza volumele de vanzari.

Pe partea de extindere a retelei, Toyota Romania a confirmat ca in 2007 va deschide in tara trei centre integrate de vanzari la Timisoara, Brasov si Ramnicu Valcea. Aceste centre numite "3S", au la un loc magazinul de prezentare (showroom), spatiul de service si depozit de piese de schimb (spare parts).

In reteaua Toyota Romania exista in prezent patru astfel de centre (doua in Bucuresti si cate unul in Baia Mare si Pitesti). Ultimul centru a fost deschis in octombrie in zona Pipera -Tunari din capitala dupa o investitie de 5 milioane euro. in provincie, investitia pentru un astfel de complex este in medie de doua milioane euro.

In primele unsprezece luni ale anului s-au vandut 5.427 de automobile Toyota pe piata romaneasca, cu 51% peste perioada similara din 2005.

Toyota isi va depasi cu putin tinta de vanzari de 6.000 de unitati fixata la inceputul anului, au spus reprezentantii companiei. Tadashi Arashima, CEO al Toyota Motor Europe. declara in octombrie pentru NewsIn ca in timp, marca nipona va ajunge sa aiba si in Romania o cota de piata apropiata de cele 6% pe care marca le are pe piata europeana, in prezent, Toyota are putin peste 2% din piata romaneasca, iar compania asteapta in 2011 vanzari de trei ori mai mari decat cele din anul curent.