Primarul unui orasel din nordul Italiei, Acquetico, din regiunea Liguria, a instalat o camera radar dupa ce mai multi locuitori s-au plans ca soferii circula cu viteza mult peste limita legala in localitate. In medie, intr-un minut cel putin 3 masini incalcau limita de viteza.

Dupa doua saptamani, camera radar a depistat peste 58.000 de incalcari ale vitezei in doar doua saptamani, scrie bbc.com.

Datele au aratat ca, in medie, o masina a depasit limita de viteza la fiecare cateva minute, desi in zona este 50 km/h. Camera radar a inregistrat si un sofer care a atins 135 km/h.

"Este intr-adevar foarte grav, avand in vedere faptul ca avem locuitori care se muta in mod regulat in sat si traverseaza strada", a spus primarul orasului.

Jumatate din autoturismele care au circulat in localitate au incalcat limita de viteza. Camera radar a fost amplasata in apropierea unei treceri de pietoni si a inregistrat zeci de autoturisme trecand cu peste 100 km/h, dublul limitei de viteza, intr-un oras populat in special de locuitori mai in varsta.

Traseul prin Acquetico ramane cel mai bun pentru cei care doresc sa evite taxele de trecere in zona.

Foto: captura Google

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri