Volkswagen estimeaza ca livrarile de masini electrice si plug-in vor ajunge la circa 300 de unitati in Romania anul acesta. In primele 10 luni, au fost vandute 206 masini electrice si hibrid plug-in.

Marca va sustine dezvoltarea infrastructurii electrice si va facilita instalarea de statii tip fast-charging (incarcare rapida) in intreaga retea de distribuitori locali pe parcursul anului viitor.

„Cererea de masini electrice din Romania este din ce in ce mai mare. Ne dorim sa fim cel mai important furnizor de mobilitate electrica din Romania, atat prin gama de modele electrice oferite, cat si prin infrastructura pe care dorim sa o facilitam pentru clientii nostri prin intermediul retelei de distribuitori”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Modelele 100% electrice comercializate de marca sunt e-Golf si e-Up, iar cele hibrid plug-in sunt Golf GTE si Passat GTE.

Volkswagen se va dezvolta tot mai mult pe acest segment. In prima jumatate a anului viitor, marca va lansa in Romania prevanzarile pentru unul dintre modelele din familia ID., iar pana in anul 2025 grupul va avea in productie pentru fiecare model din portofoliu cate un echivalent pe segmentul electric.

Modelele din gama ID. realizate pe platforma MEB vor fi vazute la Bucuresti in 2020.

Marca Volkswagen avanseaza in ofensiva sa electrica globala prin crearea capacitatii de productie necesare pentru a construi anual peste un milion de masini electrice, pana in anul 2025.

Cea mai mare si mai performanta fabrica de masini electrice a grupului este in dezvoltare la Zwickau. In viitor, de pe liniile de productie de aici vor iesi peste 330.000 de masini electrice pe an, mai mult decat din orice alta fabrica a Grupului Volkswagen.

Volkswagen este primul producator auto mondial de volume mari care transforma complet o fabrica de masini cu motoare pe combustie interna intr-o unitate de productie de autoturisme electrice. In acest moment, la fabrica din Zwickau sunt produse modelele Golf si Golf Estate. In mai putin de un an, aici va demara productia ID., primul model electric Volkswagen realizat pe platforma MEB. Incepand cu anul 2021, la Zwickau vor fi produse sase modele diferite pentru trei marci ale grupului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri