BMW Vision iNEXT, model ce ofera o perspectiva asupra viitorului mobilitatii personale, are premiera mondiala la Los Angeles.

Este pentru prima data cand toate domeniile strategice de inovatie ale BMW Group - condus autonom, conectivitate, electrificare si servicii (ACES) - au fost incorporate intr-un singur automobil, in timp ce designul le imprumuta expresia vizuala (D+ACES).

Geometria habitaclului iNEXT este compusa din cateva linii curate, cu accent pe materiale si culori. O combinatie de stofa si lemn creeaza un sentiment sofisticat asociat designului de mobilier si contribuie la a-i oferi interiorului caracterul sau special de "boutique". Interiorul automobilului este plin de culori calde si primitoare, cum ar fi nuanta nude Purus Rose, maro si bej, in timp ce Mystic Bronze metalizat stralucitor accentueaza efectul lor.

Compartimentul din spate este dominat de tapiteria din stofa Enlighted Cloudburst de culoare gri petrol, cu tesatura Jacquard complicata, care ruleaza asimetric peste zona sezutului si se extinde in panoul lateral si in zona de rafturi.

La BMW Vision iNEXT, aceste tehnologii raman in fundal si nu sunt vizibile - de aici si numele Shy Tech - si se utilizeaza numai atunci cand este necesar sau la cererea conducatorului sau a pasagerilor. Nu este practic nevoie nici de ecrane, nici de butoane. Functiile pot fi operate cu ajutorul unor suprafete realizate din materiale cum ar fi lemn sau stofa, precum tapiteria din stofa Jacquard de la BMW Vision iNEXT. Prin urmare, controlul automobilului este adaptat in toate privintele cerintelor persoanelor care calatoresc in acesta.

Si exteriorul BMW Vision iNEXT este plin de inovatii. Noul limbaj de design BMW i este vizibil clar prin liniile atractive si formele clare, inclusiv suprafetele puternic sculptate, curbate asemenea musculaturii pe flancuri. Culoarea Liquid Greyrose Copper spectaculoasa, ale carei nuante se schimba treptat de la cupru cald pana la trandafirul intunecat, proiecteaza dinamismul nelimitate si ofera un impact exterior mai mare. BMW Vision iNEXT ofera o abordare foarte moderna a partii frontale BMW "four-eyed" clasice, completata cu faruri supersubtiri, in timp ce camerele (mai degraba decat oglinzi exterioare) arata ceea ce se intampla in spate. Parbrizul se contopeste cu acoperisul panoramic mare, oferind o vedere clara asupra interiorului inovator al automobilului.

In spate, liniile si suprafetele orizontale creeaza o atitudine larga si dinamica, iar stopurile subtiri se patrund adanc in spatele masinii. Aerul curge de-a lungul acoperisului BMW Vision iNEXT pana la marginea retrasa a acestuia, iar acest lucru se imbina cu un difuzor - iluminat pentru un efect suplimentar - pentru a imbunatati aerodinamica automobilului. Difuzorul este un element de stil atractiv, dar si unul extrem de functional: pe langa influenta sa pozitiva asupra aerodinamicii Vision Car, creste si autonomia electrica. Fiind inspirat de masinile de curse, difuzorul adauga prezenta sportiva pentru care BMW este renumita - fara a fi vizibila vreo teava de esapament.

BMW Vision iNEXT are premiera mondiala la editia 2018 a Salonului Auto de la Los Angeles. Vision Car al BMW Group va anunta inceputul unei noi ere in ceea ce priveste placerea condusului si va marca urmatorul pas al actualei ofensive de modele a companiei din Munchen. Modelul de productie BMW iNEXT va iesi de pe linia de asamblare a uzinei din Dingolfing incepand cu anul 2021, noua nava-amiral tehnologica transferand domeniile de inovatie strategica ale companiei (D+ACES) pe sosea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri