Judecatoria Sectorului 1 a obligat miercuri Metrorex sa reia alimentarea cu energie si apa a magazinelor din statiile de metrou ai caror proprietari aveau contracte de inchirieie cu firma sindicatului, respectiv Sindomet ServCom SRL.

Intr-un comunicat remis presei joi Metrorex anunta ca decizia Judecatoriei Sectorului 1 a fost luata fara citarea Metrorex. „Metrorex a luat decizia intreruperii utilitatilor catre spatiile comerciale din incinta statiilor de metrou intrucat Contractul de Asociere in Participatiune, incheiat cu Sindomet ServCom SRL a incetat la data de 26.09.2018, iar corespunzator acestei situatii si obligatia Metrorex de asigurare a utilitatilor. Cu toate acestea, Sindomet ServCom SRL refuza sa se conformeze obligatiilor ce decurg din aceasta situatie, continuand sa mentina valabile contractele de inchiriere fara acordul Metrorex”, spune compania, potrivit Digi24.

In data de 28.11.2018, la solicitarea Asociatiei Comerciantilor de la Metrou, Judecatoria Sectorului 1, printr-o Ordonanta Presedintiala, emisa fara citarea Metrorex si posibilitatea de formulare a apararilor, a obligat societatea sa reia furnizarea utilitatilor.

Metrorex a luat cunostinta de aceasta Ordonanta in data de 29.11.2018 si s-a conformat prin reconectarea spatiilor la utilitati. Metrorex va ataca cu apel Ordonanta Judecatoriei Sector 1 in termen legal de 5 zile de la comunicare, spune compania de stat.

Rezilierea contractelor a avut loc de catre Metrorex deoarece compania de stat a acuzta ca banii incasati din chirii merg in mod netransparent catre firma controlata de anumiti sindicalisti si ca partea ce revine firmei de stat este infima. Sindicatele au avut monopol asupra contractelor de inchiriere timp de zece ani.

Problema este insa ca multi dintre chiriasii spatiilor au facut investitii importante in spatii sau chiar au adus utilaje si echipamente (cum sunt patiseriile, cafenelele, centrele foto, unitati McDonalds) pe care acum sunt obligate sa le mute urgent.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri