Primele 30 de autobuze noi, achizitionate de Primaria Capitalei, au intrat sambata pe cinci trasee de transport in comun si sunt functionale, afirma Societatea de Transport Bucuresti (STB), intr-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, autobuzele circula pe liniile 302 (cele de 10 metri lungime), 336 si 601 (cele de 12 metri lungime) si pe liniile 780 si 783, care fac legatura cu Aeroportul International Henri Coanda (autobuze articulate, cu lungimea de 18 metri).

STB infirma astfel informatiile aparute in mediul online, conform carora circa o treime dintre cele 30 de autobuze noi, marca Otokar, ar avea probleme tehnice si face o serie de precizari.

"Mentionam cu privire la incidentele despre care s-a scris in mediul online, ca a fost inregistrat un singur incident, remediat pe loc: la unul dintre autobuze s-a ars siguranta generala, dar a fost inlocuita, iar autobuzul a plecat din nou pe traseu, prin propulsie proprie. Au fost semnalate si diferente de temperatura inregistrate in habitaclul soferilor sau in salonul calatorilor, insa acest lucru s-a intamplat din cauza setarilor realizate, cauza probabila fiind faptul ca soferii nu sunt inca familiarizati cu noile autobuze. Astfel, temperatura in ambele volume ale vehiculului trebuie sa fie setata la acelasi nivel, altfel apar dereglari si diferente intre salon si habitaclu. Soferii au fost reinstruiti cum sa intervina la reglarea temperaturii, astfel incat nu vor mai aparea probleme", da asigurari STB.

Referitor la zgomotele auzite de un sofer la motor, STB precizeaza ca "nu a fost inregistrat niciun astfel de caz la vreo autobaza, asadar nu putem confirma postarea cu privire la aceasta situatie".

Citeste si:
STB a starnit furie in online cu o postare de pe Facebook
Val de critici si ironii la...

Sursa foto: digi24.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Firea: Nu am renuntat la ideea gratuitatii la transportul STB