BMW Group si Daimler AG planifica urmatorii pasi pentru compania de mobilitatea comuna, dupa aprobarea de catre autoritatile de concurenta.

Baza pentru aceasta este aprobarea din partea autoritatilor de concurenta din SUA, ceea ce inseamna ca toate autoritatile antitrust implicate si-au dat acordul pentru noul joint-venture, care este detinut in cote egale de BMW Group si Daimler AG.

Joint-venture-ul se va concentra pe asigurarea libertatii personale a clientilor in domeniul mobilitatii urbane. Orientata spre aceasta viziune a mobilitatii urbane viitoare, va fi creata o noua oferta de mobilitate usor de accesat, intuitiva si axata pe nevoile utilizatorului. In calatoria lor urbana, clientii se vor misca printr-un ecosistem bine conectat si durabil care combina car-sharing, ride-hailing, parcare, incarcare si solutii de transport si navigare multimodalitate dintr-o singura sursa usor de accesat. Ideea este de a crea cea mai atractiva si cea mai cuprinzatoare solutie de mobilitate pentru o viata mai buna in lumea noastra conectata.

Acum, dupa primirea aprobarii din partea autoritatilor de concurenta, obiectivul este incheierea tranzactiei pana la 31 ianuarie 2019.

Odata ce aceasta tranzactie majora se incheie, noua companie de mobilitate va prezenta primii pasi in primul trimestru din 2019, impreuna cu BMW Group si Daimler AG.

Joint-venture-ul detinut in egala masura va cuprinde serviciile in urmatoarele domenii:

- Mobilitate multimodala si la cerere cu moovel si ReachNow:
In total, peste sase milioane de utilizatori vor beneficia de conectivitatea inteligenta si fara intreruperi intre diferitele oferte de mobilitate precum car-sharing, inchiriere de biciclete, taxiuri si transport public, inclusiv rezervare si plata. De asemenea, platforma multimodala va oferi solutii posibile pentru provocarile transportului urban privat, inclusiv furnizarea unui automobil ca serviciu.

- Car-sharing cu Car2Go si DriveNow:
Car2Go si DriveNow opereaza un total de 20.000 de automobile in 31 de mari orase internationale. Car-sharing permite o utilizare mai buna a automobilelor si astfel ajuta la reducerea numarului total de masini din orase. Peste patru milioane de clienti folosesc deja aceste servicii de car-sharing.

- Ride-Hailing cu mytaxi, Chauffeur Prive, Clever Taxi si Beat:
15,9 milioane de pasageri si aproximativ 250.000 de soferi folosesc deja serviciile mytaxi, Chauffeur Prive, Clever Taxi (toate in Europa, ultimul dezvoltat in Romania) si Beat (America de Sud). Aceasta face ca Intelligent Apps GmbH sa fie unul din principalii furnizori de ride-hailing din Europa si America de Sud. Produsele inovatoare precum mytaximatch, care permite oamenilor sa imparta un taxi cu alti pasageri prin intermediul aplicatiei, contribuie semnificativ la reducerea problemelor create de traficul urban.

- Parcare cu ParkNow si Parkmobile Group/Parkmobile LLC:
Fara bilete, parcare pe strada fara numerar sau ajutor pentru rezervarea si plata pentru parcarea stradala intr-un garaj: Parkmobile atinge deja o audienta de peste 27 de milioane de clienti in Europa si America de Nord si ofera solutii de parcare digitale in peste 1.100 de orase. Serviciile de parcare digitale inovatoare reduc timpul si volumul de condus implicate in gasirea unui spatiu de parcare. Acest lucru reduce semnificativ traficul, deoarece automobilele care cauta spatii de parcare reprezinta in prezent aproximativ 30% din traficul rutier.

- Incarcare cu ChargeNow si Digital Charging Solutions:
Acces facil (inclusiv locatie, incarcare si plata) la cea mai mare retea de statii publice de incarcare din lume. Combinat cu privilegii de parcare in orase, acest lucru va sprijini extinderea mobilitatii electrice, ajutand oamenii sa integreze mai usor aceasta tehnologie de propulsie in nevoile lor de mobilitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri