Hyundai Motor Company prezinta un sistem de incarcare automata, fara fir, a viitoarelor sale masini electrice, care in 2025 vor avea sistemul AVPS (Automated Valet Parking System).

Hyundai si Kia intentioneaza sa comercializeze autovehicule in diverse orase inteligente incepand din 2021, cu scopul de a lansa vehicule complet autonome pana in 2030.

Sistemul de incarcare automata a masinilor electrice, cu ajutorul sistemului de parcare automata, va oferi un confort soferilor care se vor confrunta cu o supraaglomerare a locatiilor de parcare si de incarcare, deoarece numarul de vehicule electrice creste constant.

Automated Valet Parking System va primi comenzi cu ajutorul unui smartphone si va transfera vehiculele catre statiile de incarcare. Dupa ce sunt incarcate complet, masinile vor fi transferate de la statiile de incarcare catre un loc de parcare din apropiere pentru a permite incarcarea altor vehicule electrice care sunt in asteptare.

Atunci cand soferul solicita vehiculul, acesta se va intoarce in mod autonom la locatia soferului.

Procesul general se realizeaza prin comunicarea continua intre vehiculul electric, parcarea, sistemul de incarcare si conducatorul auto. Statia de parcare trimite locatia de locuri de parcare goale si statii de incarcare, in timp ce sistemul de incarcare actualizeaza starea de incarcare a vehiculului in timp real.

Hyundai si Kia au in vedere comercializarea tehnologiei la lansarea vehiculului autonome de nivel 4 in jurul anului 2025.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri