Jumatate din autostrada urbana, deschisa circulatiei in luna decembrie 2018, este in bezna, dupa ce hotii au furat cablul electric subteran ce alimenta sistemul de iluminat, potrivit stirileprotv.ro.

Cei 3 kilometri de autostrada, deschisi circulatiei pe 14 decembrie, au iluminat stradal, dar cealalta jumatate este in bezna, dupa ce hotii au furat cablurile de cupru de la reteaua electrica.

Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a descoperit problema dupa ce a fost taiata panglica la cei 6 kilometri de autostrada.

Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR, a declarat, pentru PRO TV, ca problema va fi remediata dupa ce se va stabili cine va plati pentru cabluri: “Cat mai repede (n.r. va fi remediata problema), nu putem sa o lasam neiluminata. Acum trebuie sa vedem exact cine va plati acele cabluri.”

Reprezentantii CNAIR si cei ai constructorului nu se inteleg asupra momentului furtului. CNAIR, care a administrat autostrada intre 2012 si 2015, sustine ca a predat constructia cu cabluri, in timp ce surse din cadrul CNAIR spun ca firma de constructie care a preluat in administrare si cei 3 kilometri nu este de acord cu acest lucru.

Surse din cadrul companiei sustin ca politia a fost sesizata in acest caz si ca lumina ar putea aparea din nou pe la mijlocul anului.

In decembrie a fost deschis circulatiei segmentul de 6,5 kilometri din autostrada Bucuresti - Ploiesti, km 0+000 (Intersectie Petricani) - km 3+325, Nod Centura Bucuresti si Nod Moara Vlasiei. Cei 3,3 km s-au alaturat altor circa 3,2 km deja finalizati, din apropierea strada Popasului si pana la Centura. In total, cei circa 6,5 km de la Centura si pana in soseaua Petricani vor avea cate trei benzi pe sens (fara banda de urgenta) si doua noduri: la intersectia cu Popasului si un sens giratoriu la intersectia cu strada Gherghitei. Proiectarea si executia acestui sector de autostrada au fost facute de Asocierea Aktor - EuroContruct Trading 98 pentru 129 de milioane de lei fara TVA.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri