BMW Group a vandut peste 142.000 de automobile electrificate (electrice si plug-in hybrid) in 2018, in crestere cu 38%, modele BMW si MINI.

"Sunt increzator ca, pana la finalul anului, vor fi peste o jumatate de milion de automobile electrificate ale BMW Group pe sosele, iar tot mai multe vor urma pe masura ce vom continua sa extindem portofoliul de modele pe parcursul anilor urmatori", a declarat Harald Kruger, presedinte al Consiliului de Administratie al BMW AG.

Europa este cea mai mare regiune de vanzari a companiei pentru automobile pe baterii si plug-in hybrid, reprezentand peste 50% din vanzarile din 2018. Cu 75.000 de automobile electrificate ce au fost livrate clientilor din Europa pe parcursul anului trecut, BMW Group este lider de piata autoritar in regiune, cu o cota de piata de peste 16%.

Pe piata interna a companiei, Germania, BMW Group reprezinta unul din cinci automobile electrificate vandute anul trecut. La nivel global, cota de piata a BMW Group este de peste 9%. Cea mai mare piata individuala a companiei pentru automobile electrificate este SUA, unde peste 25.000 de modele BMW si MINI au fost vandute in 2018, reprezentand peste 7% din totalul vanzarilor BMW Group in acea tara. BMW 530e a fost cel mai bine vandut model plug-in hybrid din clasa superioara, din SUA.

Automobilele electrificate au reprezentat 6% din totalul vanzarilor BMW si MINI in 2018, comparativ cu 4% in 2017.

Lansari BMW plug-in hybrid in 2019

Anul acesta va aduce lansarea altor modele plug-in hybrid noi, inclusiv noua generatie BMW X5 plug-in hybrid si noul BMW Seria 3 plug-in hybrid. Aceste modele vor avea cea mai noua generatie de trenuri de rulare electrice, oferind o autonomie electrica de pana la 80 de kilometri conform ciclului NEDC. De asemenea, 2019 este anul in care mult asteptatul MINI Electric va fi dezvaluit, urmand a fi produs la Oxford (Marea Britanie).

Pana in 2021, BMW Group va avea cinci modele complet electrice: BMW i3, MINI Electric, BMW iX3, BMW i4 si BMW iNEXT. Pana in 2025, numarul urmeaza sa creasca la cel putin 12 modele. Incluzand versiunile plug-in hybrid, portofoliul de automobile electrificate al BMW Group va cuprinde cel putin 25 de modele.

Aceasta gama larga este posibila datorita arhitecturilor de automobile extrem de flexibile (incepand cu generatia a 5-a a trenului de rulare) si a unui sistem global de productie la fel de flexibil. BMW Group va fi capabil sa produca modele cu trenuri de rulare electrice (BEV), plug-in hybrid (PHEV) si conventionale (ICE) pe o singura linie de productie.

In prezent, BMW Group dezvolta cea de-a cincea generatie de tren de rulare electric, in care se va optimiza suplimentar interactiunea dintre motorul electric, transmisie, electronica de putere si baterie. Integrarea motorului electric, a transmisiei si a electronicii de putere reduce si costurile. Cea de-a cincea generatie a trenului de rulare electric va fi instalata pentru prima data la BMW iX3 in 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri