ZF Friedrichshafen AG a achizitionat divizia auto a prestatorului roman de servicii de inginerie BeeSpeed. Noua filiala ZF, BeeSpeed Technical Engineering Center cu cei peste 100 de angajati, se dezvolta intr-o cladire a Universitatii Politehnice din Timisoara, in vestul Romaniei.

BeeSpeed lucreaza inca din 2008 pentru departamentul Sisteme de Franare a diviziei Sisteme de Siguranta Activa al concernului ZF.

„Prin aceasta achizitie ne asiguram pe termen lung know-how-ul celor circa 110 ingineri, care lucreaza pentru noi in cadrul diviziei auto de la BeeSpeed, si le oferim acestora perspective excelente ca parte a concernului ZF”, spune Manfred Meyer, director de dezvoltare al departamentului de Siguranta Activa, Sisteme de franare si directie, din cadrul ZF.

ZF si-a consolidat pozitia de furnizor de sisteme nu doar in domeniile de software, testarea sistemelor si IT, ci si in domeniul sistemelor mecanice. „In felul acesta ne putem extinde si mai mult competentele in domeniul sistemelor mecanice inteligente si putem continua totodata sa dezvoltam impreuna unitatea din Timisoara”, subliniaza Meyer.

Desprinderea diviziei auto din BeeSpeed si afilierea acesteia ca BeeSpeed Technical Engineering Center S.R.L. la concernul ZF, a devenit efectiva din punct de vedere juridic incepand cu 1 ianuarie 2019.

Aproape 30.000 de joburi...
Citeste si: 30.000 de joburi disponibile in toata tara, indiferent de ce studii ai

Pana in 2020, compania vrea o dublare a numarului de angajati, la peste 230 de ingineri.

BeeSpeed a fost infiintata in anul 1994. Un pilon secundar, pe langa divizia auto, este domeniul automatizarii cu focalizare pe ingineria electrica si tratarea apei. BeeSpeed va conduce in continuare independent activitatea acestei divizii.

ZF Friedrichshafen AG are in Romania un numar total 4.000 de angajati in sase unitati. Cifra de afaceri la nivel national, realizata in cursul anului 2017, s-a ridicat la circa 130 milioane euro.

Cum arata "pipeline-ul"...
Citeste si: Cum arata "pipeline-ul" livrarilor de birouri in orasele regionale


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
(P) Pe 15-16 martie, Timisoara isi schimba numele in Orasul Joburilor