Autoritatile din Capitala vor sa instaleze, in urmatoarele doua luni, automate pentru comandarea taxiurilor in Centrul Vechi, similare cu cele din aeroportul Henri Coanda, pentru a proteja turistii de taximetristii care cer mai multi bani pe o cursa decat ar trebui, potrivit Digi24.

Aparatele vor fi amplasate, cel mai probabil, pe strada Selari, iar taximetrele vor stationa in zona magazinului Unirea si in zona Horoscop.

Reprezentantii politiei au declarat ca intiativa de a monta automate in Centrul Vechi vine in contextul in care zona ar putea sa atraga mai multi turisti odata cu presedintia Romaniei la Consiliul UE.

"Avand in vedere ca Romania se afla la presedintia UE, dorim sa implementam un sistem civilizat de taximetrie, astfel incat sa eliminam acesta negociere intre client si taximetrist", a declarat Daniel Rasica, director Politia Locala Bucuresti.

La Aeroportul Otopeni functioneaza opt astfel de aparate. Pentru o comanda, utilizatorul poate selecta compania cu care vrem sa calatoreasca, in functie de tarif si va primi un tichet pe care este trecut si indicativul masinii care va prelua comanda.

Sistemul ar putea fi extins si la Gara de Nord.

Sursa foto: Grigore Popescu | Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri