Rompetrol Moldova, subsidiara locala a Grupului KMG International, a deschis recent o noua statie in Chisinau, in sectorul Ciocana - bulevardul Mircea cel Batran. In prezent, companie opereaza in capitala Republicii Moldova un numar de 39 de benzinarii Rompetrol.

“Rompetrol a continuat si in 2018 sa isi creasca prezenta in Moldova atat prin deschiderea de noi statii cat si prin pozitionarea ca cel mai mare furnizor de carburanti la nivel national. Aprecierea clientilor nostri pentru produsele si serviciile Rompetrol ne-a sustinut in deschiderea a 11 noi benzinarii in ultimii doi ani, iar prin implicarea celor peste 900 de angajati am reusit sa fim tot mai aproape de acestia,” a declarat Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Moldova.

Cu o suprafata totala de circa 2.600 metri patrati, noua statie a fost gandita si realizata in linie cu noul concept al statiilor Rompetrol, care vizeaza crearea unui ambient distinct prin imbinarea nevoilor si asteptarilor clientilor cu cele mai bune solutii tehnice.

Situata in oras, statia ofera prin magazinul si cafeneaua aferenta un spatiu de relaxare si intalnire a clientilor, dar si a celor din zona. Suprafata alocata acestora de peste 200 metri patrati este cea mai mare din reteaua Rompetrol, la care se adauga si o terasa exterioara de circa 60 metri patrati.

Pentru rapiditatea alimentarii cu carburantii Rompetrol, benzinaria este dotata cu 3 pompe multiprodus inclusiv gaz petrolier lichefiat (2 pompe cu 10 pistoale si o pompa cu 8 pistoale), care ofera clientilor gamele de carburanti Efix si EfixS produse de Petromidia Navodari - cea mai mare rafinarie din Romania si una dintre cele mai moderne din regiunea Marii Negre.

“Investitia va avea si un impact social, atat prin cele 15 locuri de munca nou create, cat si prin impozitele locale generate de activitatea statiei.” adauga Serghei Sevcenco.

Gama Efix si cardul Rompetrol - introduse pe piata locala in 2008, implementarea noului concept premium si deschiderea de noi statii au permis companiei sa atinga in 2018 o cota de 24% pe piata de retail. Compania opera la finele anului trecut o retea de 84 benzinarii, 60 de magazine aferente statiilor Rompetrol, dar si 61 de puncte distributie GPL auto.

Prin cele doua depozite din Chisinau si Giurgiulesti, filiala Grupului a devenit cel mai important furnizor de produse petroliere din Moldova.

"Prin deschiderea acestei statii, KMG International isi continua dezvoltarea nu doar in Romania, ci si in tarile in care este prezent - Republica Moldova, Georgia si Bulgaria. Experienta si know-how-ul acumulate si testate de Grup in Romania, sunt transpuse si oferite ulterior si clientilor nostri din celelalte tari. In perioada urmatoare vom acordam o atentie deosebita dezvoltarii activitatilor de comercializare a produselor (restaurant si magazin) si serviciilor din statiile noastre, unde consideram ca exista un potential major atat pentru Republica Moldova, cat si pentru Bulgaria si Georgia." declara Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.

La nivel regional, Grupul opereaza circa 1.100 puncte de distributie carburanti in Romania, Moldova, Republica Moldova si Georgia, fiind un important furnizor de produse petroliere pentru parteneri din regiune (Turcia, Serbia sau Grecia). Rompetrol Rafinare – operatorul rafinariilor Petromidia Navodari si Vega Ploiesti a fost si in 2018 cel mai mare exportator de produse petroliere al Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri