Volt, un nou tip de automobil electric

General Motors, cel mai mare constructor de autovehicule din lume, intentoneaza sa produca, in urmatorii doi ani, un nou tip de automobil, Volt. Acesta va functiona exclusiv pe baza de electricitate, ori va utiliza o cantitate redusa de benzina.

Chevrolet Volt a fost prezentat la Targul Auto de la Detroit. Noul automobil va fi alimentat, in premiera, de baterii de noua generatie. Spre deosebire de modelele hibride actuale, echipate cu un motor electric, pe langa propulsorul conventional, Volt va functiona exlusiv pe baza de electricitate.

Noul model Volt este conceput pentru a functiona pe baza de electricitate, pe distanta de maxim 40 de mile.

Prin dezvoltarea noului Volt, GM incearca sa demonstreze ca investeste in tehnologie avansata o parte din economiile de noua miliarde de dolari, obtinute in urma unui program de disponibilizari.

Modelul Volt va fi echipat cu acumulatori de tip litiu-ion, mult mai eficienti decat bateriile pe baza de nichel, utilizate in acest moment pentru vehicule.

Constructorul japonez de automobile Toyota Motor va prelua de la grupul american General Motors suprematia mondiala in ceea ce priveste productia de automobile

General Motors a raportat in toamna un nou trimestru cu pierderi financiare, dupa caderea aliante cu grupul Renault-Nissan. Constructorul auto da totusi semne de revenire, pierderea din Q3 fiind de aproximativ 10 ori mai mica comparativ cu cea din perioada similara a anului 2005.

General Motors (GM), cel mai amre producator de automobile la nivel mondial, a raportat o perdere financiara de 115 milioane de dolari in trimestrul al treilea. Rezultatele au fost considerate de analisti ca fiind bune comparativ cu pierderea de 1,66 miliarde de dolari in perioada similara din 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri