Daimler Trucks a inregistrat in 2018 unul dintre cei mai buni ani in materie de vanzari din istorie. Volumul total de vanzari a depasit 500.000 de unitati comercializate anul trecut.

Divizia Trucks a Daimler si-a majorat numarul de livrari cu 11%, atingand aproximativ 466.900 unitati la sfarsitul lunii noiembrie 2018, fata de rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent ( 422.500 unitati).

„2018 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria Daimler Trucks. Vanzarile noastre la nivel global sunt cu mult mai mari fata de cele de anul trecut. Cu peste 500.000 de camioane comercializate, am reusit performanta celui mai mare volum de vanzari din ultimii 10 ani. Aceasta reusita este dovada ca oferim clientilor din intreaga lume produse performante, in spatele carora se afla o echipa la fel de puternica. Le multumesc asadar colegilor pentru devotamentul de care au dat dovada in ultimul an. In 2019, avem acelasi obiectiv – de a asigura, zi de zi, succesul clientilor nostri prin solutii inovatoare de transport. La acest aspect se adauga si transformarile tehnologice ale industriei in care activam, care incurajeaza camioanele automatizate, electrice, cu diverse optiuni de conectivitate,” a declarat Martin Daum, membru al Consiliului de Administratie al Daimler AG, responsabil pentru divizia Trucks & Buses.

In regiunea UE30 (Uniunea Europeana, Elvetia si Norvegia), vanzarile Daimler Trucks au crescut cu 4% in 2018, in intervalul ianuarie – noiembrie fiind vandute aproximativ 76.200 de unitati, fata de aceeasi perioada a anului precedent (73.600 de unitati). Mercedes-Benz Trucks si-a mentinut pozitia de lider in segmentul autovehiculelor comerciale medii si grele, cu o cota de piata de 20.4%. De la jumatatea anului 2019, Mercedes-Benz Trucks asteapta un nou impuls de vanzari de la noul Actros, care a fost foarte bine primit in urma prezentarii de la Salonul Auto International pentru Autovehicule Comerciale IAA Hanovra, din septembrie 2018.

La nivelul pietei locale, divizia Trucks & Buses a Mercedes-Benz Romania isi mentine pozitia de lider pe piata de camioane din Romania pentru al cincilea an consecutiv, cu 1.718 de unitati inmatriculate si o cota totala de piata de 21.65%.

Mercedes-Benz Romania este lider in segmentul de autocare cu lungime mai mare de 12 m, in segmentul de autobuze interurbane cu lungime mai mare de 12 m, precum si in intregul segment al vehiculelor de transport persoane mai lungi de 12 m, rezultand o cota de piata de 36%.

„Cei 5 ani in topul pietei de camioane din Romania ne motiveaza sa continuam sa identificam constant cele mai bune solutii in materie de transport pentru clientii nostri. De asemenea, aceste rezultate reflecta importanta pietei locale pentru operatiunile Daimler in Regiunea UE30 pe segmentul Trucks & Buses.” a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses in cadrul Mercedes-Benz Romania.

Daimler Trucks isi propune sa continue in 2019 inovarea in materie de conducere autonoma, electrica, conectata. Cu noul Actros, Mercedes-Benz Trucks a prezentat publicului, in cadrul Salonului Auto International pentru Autovehicule Comerciale IAA 2018, un autovehicul care atinge un nou nivel, in segmentul autocamioanelor, in materie de inovatii tehnologice. Noul Mercedes-Benz Actros cu Active Drive Assist este primul camion din productia de serie care permite conducerea semi-autonoma (nivel 2) pe drumurile publice. Cu Active Drive Assist, noul Actros poate vira si frana in mod independent, marind semnificativ nivelul de siguranta in trafic, prin monitorizarea constanta a imprejurimilor. Mai mult, transmisia optimizata, sistemul MirrorCam care inlocuieste oglinzile retrovizoare laterale si functia de ultima generatie Active Brake Assist 5 fac ca noul Actros sa fie unul dintre cele mai sigure si eficiente camioane din segmentul din care face parte.

Daimler Trucks lucreaza continuu pentru a creste disponibilitatea camioanelor si a autobuzelor, digitalizarea si conectivitatea avand un rol foarte important. Daimler este lider in conectarea vehiculelor comerciale cu aproximativ 600.000 de vehicule deja conectate in intreaga lume. Truck Data Center este nucleul tuturor serviciilor Daimler Trucks. Acest modul sta la baza tuturor serviciilor de conectivitate precum Fleetboard sau Mercedes-Benz Uptime, precum si a solutiilor de telematica: Detroit Connect pentru brandul Freightliner si Truckonnect pentru FUSO. Precum un smartphone modern, Truck Data Center comunica, prin intermediul tehnologiilor Bluetooth, a serviciilor de telefonie mobila sau a GPS-ului cu infrastructurile, celelalte vehicule si entitatile implicate in procesul logistic. Prin intermediul Truck Data Center, un camion Daimler Trucks este mereu conectat la cloud, devenind parte a Internet of Things.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri