Numarul autoturismelor verzi (electrice, hibride si plug-in) vandute anul trecut in Romania a fost de 4.572, in crestere cu 65,7% fata de anul 2017, reiese din statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Conform datelor citate, din totalul inregistrat in perioada ianuarie - decembrie 2018, un numar de 3.585 de exemplare sunt vehicule hibrid, in urcare cu 59,8% comparativ cu intervalul similar din anul precedent, 682 sunt electrice 100% electrice (+102,4%), iar 305 plug-in (+72,3%), conform Agerpres.ro.

In perioada analizata, ponderea autoturismelor ecologice noi in totalul vanzarilor, la nivel national, a fost de 2,9%, in timp ce, in aceeasi perioada din 2017, ponderea se situa la 2,1%.

In ultima luna a anului 2018, au fost comercializate 555 de autoturisme electrice si hibrid, in crestere cu 9,25%, comparativ cu datele din luna noiembrie a anului trecut, cand s-au inregistrat 508 de exemplare noi vandute.

Datele APIA releva ca, in topul celor mai comercializate autoturisme pur electrice, anul trecut primul loc a fost ocupat de Volkswagen, cu 175 de unitati, urmata de BMW (148 de exemplare), Renault (119), smart (116), Kia (59), Nissan (54), alte marci (10) si Mercedes Benz (1).

In acelasi timp, cele mai multe autoturisme hibrid vandute in Romania, in perioada de referinta, au fost inregistrate de Toyota (3.198 unitati), Lexus (147), Ford (65), Kia (62), Hyundai (58), Suzuki (34), Mercedes Benz (20) si Land Rover (1).

De asemenea, in ierarhia vanzarilor de autoturisme plug-in conduce Volkswagen - cu 82 de unitati comercializate. Pe locurile urmatoare se claseaza: Volvo (45 exemplare), BMW (44), Mitsubishi (41), Porsche (33), Mercedes Benz (30), Mini (13), Audi (9) si Land Rover (8).

La jumatatea lunii martie din 2018, Ministerul Mediului a lansat o noua sesiune a programului "Rabla Plus", destinata celor care vor sa-si achizitioneze o masina ecologica.

Ministerul de resort estima, la vremea respectiva, ca romanii vor cumpara, prin acest program, 2.000 de masini electrice, in cursul anului trecut.

Accesarea programului nu a fost conditionata de casarea si radierea unui autovehicul uzat, iar prima oferita in cadrul Programului "Rabla Clasic" (de 6.500 de lei) s-a putut cumula cu ecotichetele prevazute de Programul "Rabla Plus", numai in cazul in care solicitantul urma sa achizitioneze fie un autovehicul nou electric, fie unul electric hibrid plug-in.

Sursa foto: Nick Starichenko / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri