Rulote de vanzare gasiti destul de usor in Romania intrucat acest business a inceput sa creasca in ultimii ani fiind stimulat de cererea data de numarul mare de muncitori care lucreaza departe de casa sau de romanii care cauta vacante linistite si in acelasi timp ieftine.

Pe site-urile de anunturi cu masini gasiti rulote la mana a doua cu preturi de la 1.000 de euro in sus. Pentru ca sunt second-hand si au in unele cazuri si 20 de ani de cand au fost fabricate ar trebui sa verificati cateva lucruri inainte sa o cumparati. Orice rulota poate fi reconditionata, insa veti avea de suportat un cost care poate dubla pretul pe care l-ati platit initial.

Cand va deplasati cu o rulota luati in calcul ca viteza maxima pe sosea sa fie sub 100 km/h, recomandat chiar sub 80 km/h. Nu bruscati masina cand tractati o rulota pentru ca veti avea probleme. Daca este vant puternic, reduceti mult viteza. Nu cumparati o rulota mai grea decat masina.

Inainte sa dati banii pe o rulota, fie ea si 1.000 euro, tineti cont ca rulota nu este pentru excursii de weekend, intrucat viteza de deplasare redusa va face sa pierdeti mult timp pe drum. In plus, trebuie aranjata si pentru stationare, deci veti mai pierde timp.

Daca va doriti o rulota cu o izolatie termica buna, atunci ar trebui sa cumparati una adusa din tarile nordice, decat din Germania. Rulotele din Germania sunt mai atractive pentru ca au multe dotari, majoritatea au veranda (cort).

In anumite perioade rulotele au preturi mai mici

Preturi mici la rulote gasiti de regula la incheierea sezonului, din noiembrie pana in februarie. Pietele cele mai mari de unde romanii aduc rulote sunt Germania, Olanda, Austria, Marea Britanie. Diferenta de pret intre o rulota cumparata din aceste tari si Romania este de circa 30%. Nu este asa de simplu de adus o rulota de la 1.000-2.000 km distanta, deci este normal ca acest serviciu sa coste.

Un buget care va permite sa cumparati o rulota buna ar fi de 3.000 euro. Merita intr-un fel sa faceti aceasta investitie pentru ca devalorizarea in cazul rulotelor este foarte mica.

Printre brandurile de rulote care pot fi tractate cu masina personala sunt Tabbert, Tab.

rulote

Ce ar trebui sa verificati atunci cand cumparati o rulota

In cazul rulotelor cu baie, in timp, podeaua rugineste din cauza infiltratiilor si pot aparea si fisuri in caroserie. Pentru a verifica acest lucru, trebuie sa indepartati mobilierul. Podeaua moale este un semn ca aceasta a ruginit.

Inchideti usa la rulota cat timp o verificati pentru a va da seama daca miroase a mucegai. Nu aveti sanse sa scoateti acest miros decat daca schimbati peretii in interior.

Daca cumparati o rulota bine accesorizata, cu frigider, aragaz, etc, faceti o proba sa vedeti ca aceste dotari pe care le platiti sunt si functionale.

Sursa foto: By welcomia / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri