Noua Mazda3 poate fi comandata in Romania la un pret de pornire de 19.890 euro cu TVA pentru Skyactiv-G122, care vine cu propulsorul de 2 litri benzina 122 CP.

Mazda3 introduce in premiera un sistem de personalizare a nivelurilor de echipare standard.

"Noua Mazda3 este modelul care prezinta directia Mazda, atat in ceea ce priveste designul, cat si cele mai noi tehnologii. Compacta ofera inca de la echiparea de baza un pachet extins de dotari, echivalent unui nivel superior al generatiei anterioare. Totodata, modelul introduce si un sistem inedit de echipare pentru un vehicul Mazda, odata cu pachetele de optiuni suplimentare. Primele unitati au ajuns deja in tara, iar pana la finalul lunii noua Mazda3 va putea fi testata la orice partener Mazda", se arata in comunicatul companiei.

Una dintre cele mai importante noutati tehnologice este sistemul Mild-Hybrid care capteaza energia rezultata din franare, o stocheaza intr-o baterie si apoi alimenteaza diferiti consumatori in momentul accelerarii. Totodata, sistemul alimenteaza un motor electric care asista motorul automobilului la plecarea de pe loc, un moment in care masina beneficiaza cel mai mult de acesta.

Lista de dotari de baza include: Jante aliaj argintii de 16”, Faruri LED cu spalator, Lumini semnalizare cu LED, Stopuri cu lumini LED, Oglinzi electrice, incalzite si rabatabile automat, 8 difuzoare, Sistem Bluetooth, Apple Carplay / Android Auto, Sistem de navigatie integrat, Proiectie laser pe parbriz (HUD), Display color 8,8”, Frana de parcare electrica cu functie Auto Hold, Volan cu comenzi audio si Bluetooth, G-Vectoring Control Plus (GVC+),
Sistem asistenta la plecare din panta, Senzori de lumina si ploaie, Asistent inteligent de franare in oras (SCBS) inclusiv pietoni, Sistem monitorizare unghi mort (BSM) cu RCTA, Sistem asistenta mentinere banda (LKA), Pilot automat adaptiv (MRCC), Sistem inteligent de asistenta la viteza (ISA)
Sistem inteligent de franare (SBS), Sistem recunoastere semne trafic (TSR), Sistem control automat faza lunga (HBC), Sistem alerta sofer (DAA),
Senzori de parcare spate.

Numeroasele dotari din echiparea de baza, denumita simplu Standard, pot fi completate prin optarea pentru nivelul Plus, care ofera aditional jante de aliaj de 18”, scaune fata incalzite, volan incalzit, parbriz degivrat in zona stergatoarelor, climatizare automata pe doua zone, sistem de acces fara cheie, senzori de parcare fata, camera video marsarier si oglinzi exterioare si interioara electrocrome.

Incepand cu nivelul de echipare Plus, doritorii au la alegere patru pachete de dotari destinate sa creasca si mai mult confortul, eleganta si siguranta noii Mazda3. Pachetele Sound si Style sunt independente, insa Luxury si Safety necesita instalarea primelor doua.

Skyactiv-X, motorul revolutionar cu aprindere prin compresie si control cu scanteie, care foloseste imbina avantajele motorului pe benzina si ale unuia pe diesel, va fi disponibil in echiparea noii Mazda 3 incepand cu a doua jumatate a anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri