Cefin Trucks, unic importator si distribuitor al brandului Ford Trucks in Romania, se asteapta la o crestere a cererii pentru camioane cu 28% in 2019, la 450 de vehicule. Anul acesta este disponibil in Romania si noul model F-MAX.

Miza pentru 2019 este o crestere importanta a cotei de piata si a segmentului de cap tractor pentru transport international, care reprezinta peste 75% din vanzarile totale pe piata romaneasca.

“Ne-am propus sa ajungem, in 2019, la un minim de 450 de vehicule vandute, in crestere cu peste 28% fata de 2018. Cresterea este generata in primul rand de lansarea de anul trecut a F-MAX, un produs de top in segmentul de transport international”, spune Stefano Albarosa, fondator si CEO Cefin Trucks.

„Pe masura ce continuam sa extindem operatiunile europene, ne propunem sa crestem atelierele noastre de service de la 27 la 70 in 2019”, a declarat Selim Yazici, Directorul General al Europei de Est si Balcani, Ford Trucks.

Luna mai 2017 a marcat o etapa importanta in evolutia companiei, prin lansarea oficiala si inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding. In primul an de activitate, Cefin Trucks, in calitate de importator si distribuitor al Ford Trucks, a inregistrat vanzari de 157 de unitati (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de constructii si 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cota de 2,36%.

In al doilea an, numarul unitatilor vandute s-a dublat, ajungand la 357 (1% pentru segmentul de transport, 35% pentru constructii, unde Ford Trucks este lider detasat de piata, 13% pentru segmentul vehicule specializate, cu 35% din piata de autovehicule municipale, unde Ford Trucks detine primul loc), iar cota de piata la 5%. Parcursul ascendent continua si in 2019, cu peste 150 de unitati de livrat in trimestrul intai, datorita unui flux accelerat de comenzi incepand cu trimestrul trei al anului 2018.

Cefin Trucks este lider de piata in vanzarea de vehicule rulate, ofera servicii de asistenta tehnica prin centrele sale din Bucuresti, Brasov, Deva si Arad si, prin reteaua sa de parteneri de service, in Constanta, Craiova, Bacau, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timisoara si Cluj si are in plan deschiderea a 3 noi locatii after-sales in 2019. Cefin Trucks ofera servicii de finantare interna si externa complexe, incluzand si servicii de trade in - buy back.

Masinile Ford Trucks sunt livrate echipate standard cu sisteme de monitorizare prin GPS oferite de grupul Viasat. Echipa de vanzari s-a dezvoltat constant, de la 10 angajati, in 2016, la 16, in 2018. Tendinta de crestere se va mentine si in acest an, cand compania estimeaza ca numarul membrilor fortei sale de vanzari va ajunge la 21, pentru o acoperire teritoriala optima.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri